Bornovalılara ayrıcalıklı sağlık hizmeti

  • 0
  • 910
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi ÖzgülGündüz Halk Sağlığı Merkezi, her yaştan binlerce Bornovalının derdine dermanoluyor. Sağlık Köyü Projesi’nin ilk adımı olarak 2011 yılından bu yana hizmetveren Merkez, Bornova Belediyesi’nin sağlık üssü haline geldi. Evde bakımhizmetlerinden, hastalık izleme programına kadar pek çok özel hizmet modern biranlayışla buradan yürütülüyor. Kronik Hastalık İzleme ve Önleme KontrolProgramı kapsamında ev ziyaretleri yapılarak bilgilendirme ve anket yapılıyor.Ziyaretlerin ardından Sağlık Köyü’ne davet edilen vatandaşların laboratuvartetkikleri ve poliklinik değerlendirmeleri gerçekleştiriliyor
 
 
Bornova Belediyesi’nin 2011yılında hizmete açtığı Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi, sağlık alanındaönemli bir açığı kapatıyor. İçinde Yaşlı Gündüz Bakımevi, Çocuk Eğitim Merkezive İş Sağlığı Merkezi binalarının da önümüzdeki süreçte yapılacağı SağlıkKöyü’nün ilk adımı olan Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi’nde pek çok koruyucusağlık hizmeti veriliyor.
 
Sağlık Köyü’nü aktif birbiçimde kullanan Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Türkiye’ye örnekgösterilen ‘Evde Bakım Hizmetleri’ni buradan koordine ediyor. Her yıl binlerceyaşlı, gebe, lohusa ve bebeğin bakımı ve takibi gerçekleştiriliyor.
 
Önce Evde BakımHizmetleri'nin koordinasyon merkezi olarak çalışmaya başlayan merkezde 2013yılının Mart ayından bu yana Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk SağlığıAnabilim Dalı ve Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü ile Beslenme veDiyetetik Bölümü işbirliğinde Kronik Hastalık İzleme ve Önleme Kontrol Programıbaşlatıldı. Bu program kapsamında ev ziyaretleri yapılarak bilgilendirme veanket yapılıyor. Ziyaretlerin ardından Sağlık Köyü’ne davet edilenvatandaşların laboratuvar tetkikleri ve poliklinik değerlendirmelerigerçekleştiriliyor. Vatandaşlara sağlık durumlarıyla ilgili bilgilendirmeyapıldıktan sonra ilgili polikliniklere yönlendiriliyor. Merkez’de ayrıca ‘EvdeBakım Hizmetleri'nin bir ayağı olan ağız ve diş sağlığı hizmeti de veriliyor.
 
Koruyucu sağlıkhizmetleri
Bornova Belediye BaşkanıProf. Dr. Kamil Okyay Sındır, daha sağlıklı bir gelecek için ilçede 7’den 70’eherkese sağlık hizmeti götürmeye gayret ettiklerini söyleyerek, “Bu kapsamdaevde bakım hizmetlerimizden yaşlılar, hamileler, çocuklar yararlanıyor.Yaşlılarımızın her türlü sağlık kontrolleri yapalıp, evleri temizleniyor,kişisel bakımları yapılıyor. Hamileler için ise hem bilgilendirici eğitimlerveriyoruz, hem de bu süreçte ve doğum sonrasında sağlık desteği veriyoruz.Belediyemizin imkanları doğrultusunda bu hizmetlerimizi sürdüreceğiz. SağlıkKöyü projemiz sayesinde de gün geçtikçe daha kaliteli ve kapsamlı hizmetlerüretmeyi amaçlıyoruz. Özellikle koruyucu sağlık hizmetleri alanındaki açığı bizkapatıyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Creil heyeti Kuşadası'na hayran kaldı

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Arşiv