Bostanlıspor’da hedef ilk dört

  • 0
  • 881
Yazı Boyutu:

Türkiye Sualtı RagbiŞampiyonası Manisa Olimpik Yüzme Havuzu’nda 29-31 Ağustos tarihleri arasındayapılacak. Şampiyonaya iddialı hazırlanan İzmir temsilcisi Bostanlıspor’dahedef ilk dört içinde yer alabilmek.

Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü Başkanı Avni Erboy, yeni sezonun ilk resmişampiyonasına katılacaklarını ifade ederek, “Sualtı ragbi takımımız daha önceTrabzon’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda tecrübe kazandı. Bu kez bazıoyuncularımızın yurt dışında olması nedeniyle eksik kadromuzla ancak iddialıolarak şampiyonaya katılıyoruz. İlk dört içinde yer bulmak istiyoruz. Bu konudateknşk heyet ve sporcularımızın sözü var” dedi.
Bostanlıspor Sualtı Ragbisi antrenörü Çağatay İnallı, ilk kez resmi birmüsabakada yer alacak pek çok gebnç oyuncularının olmasına karşınBostanlıspor’un adını en iyi şekilde temsil ederek ilk dört içine girmeyeçalışacaklarını belirtti. “ Amacımız ilk 4’e girebilmek” diyen İnallı, İzmir’dehavuz problemi olması nedeniyle yeterli çalışmayı yapamamaktan şikayet ederken,“havuzu olan takımlar her zaman avantajlı olarak karşımıza çıkıyor. Ama bizinancımızla bu eksikliğimizi gidermek ve dereceye girmek istiyoruz” diyekonuştu.
Şampiyonada ilk gün akşam 17.00’de teknik toplantı yapılacak, son 2 gün dekarşılaşmalar oynanacak.

SUALTI RAGBİSİYLEİLGİLİ TEKNİK BİLGİ:
Sualtı Ragbisi, içlerinde Türkiye de olmak üzere, başta Finlandiya, Norveç,İsveç, Almanya, Rusya, U.S.A., Kolombiya, Güney Afrika gibi 30’a yakın ülkede,yüzlerce spor kulübünün yaptığı ve onbinlerce sporcunun oynadığı Dünya SualtıSporları Federasyonu’na (CMAS) bağlı bir sualtı performans sporudur.
3,5m - 5m derinliğe sahip havuzlarda oynanan Sualtı Ragbisinde oyunun amacı,içinde tuzlusu konsantresi bulunan topun, oyun alanının karşılıklı dip kenarköşelerinde bulunan kaleler içine sokarak sayı elde etmektir. Sualtı Ragbisibir kontak sporu olup basit kurallarla çerçevelenmiş göğüs göğse muharebe yedayalı bir üstün performans sporudur. Kontak sporları arasında dünyanın en zorbranşı olarak gösterilen sualtı ragbisinin en büyük özelliği dünyanın tek üçboyutlu sporu olmasıdır. Gücün, Çevikliğin, Dayanıklılığın ve Zekânın mükemmelbir bütünlük gösterdiği sualtı ragbisinde sporcuların kazandığı özelliklerdikkate değerdir.
Sualtı ragbisi bir kontak sporu olmasına rağmen sporcu sakatlanmaları birfutbol branşından daha azdır. Su, fiziksel özelliğinden dolayı darbelerinetkisini yumuşatmaktadır. Ayrıca maç esnasında oyunu yakından takip eden ikiadet dip hakemi bulunmaktadır ve bunlar kural dışı hareketlere ellerindekisualtı kornası ile anında müdahale edebilmektedirler. Sualtı ragbisindekullanılan malzemeler ise; Maske, Palet, Şnorkel, Başlık, Sualtı Ragbi Topu veSualtı Ragbi Kalesi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv