Brassmania bu gün

  • 0
  • 740
Yazı Boyutu:

 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin seçkin kültür sanatmekanlarından biri haline getirdiği İzmir Sanat, yeni sezona yarın akşambaşlıyor. Sanatseverleri, birbirinden güzel etkinliklerle buluşturmaya devameden Kültürpark İzmir Sanat, Ekim ayında da sergi ve konserlerle İzmirli sanattutkunlarını ağırlayacak. Sanat takvimi şöyle: ‘

Bu gün Brassmania
Romanyalı trompet sanatçıları Julian Lupu, Renato Lupu, trombonsanatçıları Peter Körner, Cem Güngör ve Japonyalı tuba sanatçısı Noriyoshi Murakami’denoluşan ‘Brassmania’ grubu, bu gün saat 20.00'de İzmirSanat'ın konuğu olacak. Türkiye'de ilk kez yepyeni bir tınıyı dinleyiciylebuluşturan grup,  ‘Zor Ama Güzel’ olanın peşinden giderek hem günümüz Türkbestecilerinden yapıtlarını, hem de Barok’tan caza müzik literatüründeki önemlieserleri aranje ederek yorumluyor. Her müzisyenin ülkesinin tınılarındanesintiler taşıyacak konser, dinleyicilere adeta bir müzikal tur yaşatacak. 

Doktor ressamın sergisi 22 Ekim’de

İzmir Sanat, 22 Ekim-4 Kasım 2013 tarihleri arasında ise İzmirBüyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Melda OngunUçar'ın resimlerinden oluşan sergiye evsahipliği yapacak. ‘Sevdiğim Renkler’başlıklı resim sergisinin açılışı saat 18.00’de.Ali Açıkalın’dan desen dersleri alan, Turan Enginoğlu’nun atölyesinderesim çalışmaları yapan doktor ressam Uçar, 2004 yılından bu yana çeşitli karmasergiler ile sanat etkinliklerinde yer aldı. Sanatçının çeşitli yarışmalardakazandığı ödülleri de bulunuyor. 

‘E.T. Band’ 24 Ekim’de

Klasik müzik, jazz ve rocksahneleriyle tanınan Erdoğan Turanlı, yeni nesil yetenekli davulculardan HakanHakgönül ve basçılarından Halil Çağlar Serin’in bir araya gelerek kurduğu ‘E.T.Band Grubu’, 24 Ekim 2013 Perşembe günü saat 20.00'de müzikseverlerle buluşacak. Piyano sanatçısı Devrim Yeşilpınar’ın eşlik edeceği konserdegrup, Turanlı'nın enerjik ritmli latin fusion ve balad kompozisyonlarının yanısıra Balkan müziği tarzındaki eserlerinden oluşan bir repertuvar sunacak. 

‘Evrim Demirel Ensemble’ 31 Ekim’de

Besteci, piyanist ve aranjör Evrim Demirel’in önderliğinde, bilinenmüzikal unsurları farklı bir bakış açısıyla yeniden yorumlayan “Evrim DemirelEnsemble Grubu’ 31 Ekim 2013 Perşembe günü saat 20.00'de İzmir Sanat'ın konuğuolacak. Piyano ve klavyede Evrim Demirel, vokal ve tanburda Türk MakamMüziği’nin önde gelen ustalarından Özer Özel, kontrbasta Volkan Toprakoğlu vedavulda Erdem Göymen’den oluşan topluluk, Demirel’in bestelerinin yanı sırahalk müziğinden tasavvuf müziğine kadar çeşitlilik gösteren geleneksel TürkMüziği eserlerinin düzenlemelerini yorumlayacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Arşiv