Brezilya’nın 58 üniversitesiyle el ele

  • 0
  • 614
Yazı Boyutu:

BrezilyaÜniversiteler Birliği, 2 ülke arasında eğitim, bilim ve diyalog köprüsü kurmakiçin geldi, Gediz Üniversitesi’yle işbirliği yaptı. Her 2 taraf için de bir ilkolan bu anlaşmayla sınırlar ve binlerce kilometrelik mesafe aşılacak.    

Gediz Üniversitesi’nin bu yılki ana hedefi Güney Amerika...Bu coğrafyayla da eğitim işbirliği yapmak, buralardan da öğrenci almakamaçlanıyor. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik başkanlığındaki Gedizheyeti, geçtiğimiz günlerde Brezilya, Arjantin, Şili ve Paraguay’a gitmişti. Buülkelerdeki temaslar ilk meyvesini verdi. Brezilya Üniversiteler Birliği(Coimbra Group Of Brasilian Universities-CGBU) yöneticileri, Türkiye’yle ilkişbirliği anlaşması için İzmir’e geldi. Prof. Dr. Çevik ve CGBU Genel SekreteriProf. Dr. Rossana Valeria De Souza E Silva törenle imza attı. Böylece GedizÜniversitesi’yle CGBU üyesi Brezilya’nın önde gelen 58 üniversitesi arasındaeğitim, bilim ve diyalog köprüsü kurulmuş oldu.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik,Türkiye ile Brezilya arasındaki ilişkilerin sadece futbol ve ticaretle sınırlıkalmayacağını dile getirdi. Prof. Dr. Çevik, 200 milyon nüfuslu bu ülkeylemesafelerin aşılacağına dikkat çekti, şunları söyledi: “Şimdiye kadar her 2 toplumda uzaklık nedeniyle birbirlerine pek yakınlaşamamış. Bunu kırmak, uzaklarıyakın etmek istedik ve bu tarihi anlaşmayı imzaladık. Öğrenci ve akademisyendeğişimi yaparak, birlikte ortak çalışmalar düzenleyerek dostluk, kardeşlikbağları kuracağız. Büyüyen ekonomileriyle dünyanın yıldızı parlayanülkelerinden Türkiye ve Brezilya, eğitim temelli diyalog zeminiyle gücüne güçkatacak.” Büyük bir adım atıldıCGBU Genel Sekreteri Prof. Dr. Silva da 2 ülke ilişkileriningelişmesini sağlayacak tarihi bir adım atıldığına işaret etti. Prof. Dr. Silva,önümüzdeki günlerde Gediz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Brezilyalırektörleri Türkiye’ye getireceklerini belirtti, şöyle konuştu: “İki toplumarasında birçok benzerlik var. Üniversiteler sayesinde bu ortak noktalar,fırsatlara dönüştürülebilir. Brezilya ile Türkiye arasında bir ilk olan buanlaşmanın, geleceğe dönük önemli bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bunusağladıkları için de Gediz Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz. Rektör Prof. Dr.Çevik’in Brezilya ziyareti, 2 toplum arasındaki ilişkilerin üniversiteleraracılığıyla daha da gelişmesinin yolunu açtı.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv