Bu gün “İki Yakanın Dansı” Aynı Sahnede

  • 0
  • 686
Yazı Boyutu:

“Türk-Yunan” kardeşlikgösterisi Karşıyaka’da sahneleniyor. Karşıyaka Belediyesi’nin Yunanistan’ınParos adasındaki ekiplerle hazırladıkları “Zeybek’ten Sirtaki’ye İki YakanınDansı” gösterisinde Yunanlı sanatçılar Zeybek, Karşıyakalı ekipler de Sirtakioynayacak, müzikler söylenecek.

İki yakanın işbirliği üç ay önce başladı. Lozan MübadilleriVakfı Ege Bölge Temsilciliği girişimleri ile Karşıyaka Belediyesi Halk DanslarıTopluluğu ile Naoussa Paros Dans Grubu ortak çalışma başlattı. Ortaklık gereğiYunanistan ekibi Harmandalı oyunu kursları alırken, Karşıyaka Belediyesi HalkDansları ekibi de Sirtaki öğrenmeye başladı. Üç ay süren çalışma sonrası ikiekip ortak gösteri için hazırlandı.

Karşıyaka Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda Bu gün saat20.00’de gerçekleştirilecek gösteride, Türkçe ve Yunanca türküler söylenip ikiekip gösterisi gerçekleşecek. Lozan Mübadilleri’nin torunlarının buluşmasınıtemsil edecek olan gösteride, İzmir’in eski görünümleri de canlandırılacak.Yunanlılar Harmandalı oynarken, Türkler de Sirtaki gösterisi gerçekleştirecek.Herkese açık ve ücretsiz olacak gösteride iki yakanın ortak kültürüanlatılacak, dostluk gösterisi gerçekleştirilecek.  


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv