Bu kez “AFETLER” konusuna dikkat çekmek için sahnedeydiler

  • 0
  • 605
Yazı Boyutu:


TRT Ses Sanatçısı Mehmet Şafak yönetimindeki  Ege Orman Vakfı Gönüllüleri Türk Sanat MüziğiKorosu; Ege Orman Vakfı, İzmir Afet Derneği (İZAD)  ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve AraştırmaMerkezi (DEUZEM) işbirliği ile “Afetler” konusunda toplumsal duyarlılığıarttırmak amacıyla Sabancı Kültür Merkezi’nde konser verdi. Bak Ambalaj’ın sponsorluğundagerçekleşen konsere katılanlar Ege Orman Vakfı’na ikişer fidan bağışındabulundular.  

ÜlgenTortum’un sunuculuğunu yaptığı, konsere Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol,İZAD Yönetim Kurulu Başkanı veDEUZEM Merkez Müdürü Prof.Dr. VahapTecim, Vakıf çalışanları, gönüllüleri ve çoksayıda doğasever katıldı. 

Konserbaşlamadan önce konuşma yapan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol,” Bu gece koromuz onuncu  konserini “Afetler” konusunda toplumsalduyarlılığı arttırmak amacı ile icra ediyor. Daha önceki konserlerimizde olduğu gibi bu gece de notalar fidan oldu.Konserimize  katılanlar tarafındanbağışlanan bin fidan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ileÇeşme-Ildırı-Kadıovacık  mevkiindebulunan ağaçlandırma sahasında yeşerecek. Şu ana kadar koromuzun verdiği on konserle farklıağaçlandırma alanlarında toplam 13 bin 350 fidan dikildi.” dedi.
Gençol; Vakıf olarak 17 Ağustos 1999 Kocaelidepremi ve 12 Kasım 1999 Düzce depreminde yaşamını yitiren 18 bin vatandaşımıziçin 2000 yılında Buca-İstihkamtepe’de 18 bin fidandan oluşan “Deprem ŞehitleriOrmanı” nı tesis ettiklerini söyledi. 

İZAD Yönetim Kurulu Başkanı ve DEUZEMMerkez Müdürü Prof.Dr. Vahap Tecim’de “Bir sivil toplum kuruluşu olarakİzmir’i, İzmirliyi afetlere karşı tedbirli olmaya, kişileri hazırlıklı olmaya,var olan ile olması gerekenler hakkında bilimsel verileri ortaya koyarakgereken uyarıları yapmayı kendimize görev edindik. Bu konuda çalışmalarımızı teknolojinindesteğiyle sürdürüyoruz ve mümkün olduğunca geniş kitlelere duyurmayaçalışıyoruz.” dedi. Tecim; Marmara Depreminden bu yana çıkarılan sonuçlarlateknolojik ve iletişim alanında çok büyük tecrübeler, gelişmeler olduğunu ancakdaha çok gelişmemiz, daha çok iş yapmamız gerektiğini belirtti.

Konserinsonunda Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol,  konseri yöneten Ege Orman Vakfı Türk SanatMüziği Korosu Şefi TRT Ses Sanatçısı Mehmet Şafak’a, işbirliklerindendolayı  İZAD Yönetim Kurulu Başkanı ve DEUZEM Merkez Müdürü Prof.Dr. Vahap Tecim’e ve  konseresponsor olarak doğaya destek veren Bak Ambalaj A.Ş.’ye katkılarından dolayıteşekkür ederek plaket takdim etti.  

Konsere katılan konuklar koronun seslendirdiği unutulmaz eserlerlekeyifli bir gece geçirerek salondan ayrıldılar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv