Bükreş’ten “altınla” döndüler

  • 0
  • 773
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin milli okçuları  Aybüke Aktuna ve Ali Osman Yangöz, GençlerAvrupa Kupası’ndan altın madalya ile döndü.

 

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Gençler AvrupaKupası’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden AybükeAktuna ve Ali Osman Yangöz, milli forma altında oluşturdukları karma takımlabirinci oldu. 32 ülkeden 290 sporcunun yer aldığı şampiyonada ilk turda Gürcistan’ı138 - 136 geride bırakan sporcularımız, ikinci turda Belçika’yı 140 - 134geçerek yarı finale kaldı. Yarı finalde sıralama atışlarını 2. sıradatamamlayan Meksika ile karşılaşan sporcularımız, 141 - 137 kazanarak finaldeHollanda’nın rakibi oldu. Başarılı ikili, çekişmeli geçen final mücadelesisonunda 142 - 136 kazanarak 2013 Gençler Avrupa Kupası 2. Ayak şampiyonu oldu.İzmir’in başarılı okçuları Aktuna ve Yangöz, birincilik sevinçlerini altınmadalyalarını ısırarak kutladı.

Aybüke Aktuna, geçtiğimiz Mart ayında Polonya’da düzenlenenAvrupa Salon Şampiyonası’nda da olimpik yay genç bayanlarda gümüş madalyakazanmıştı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv