Büyükşehir’in altın çocuğu

  • 0
  • 1.308
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi’nin okçuluktaki genç yıldızı Ali Osman Yangöz, Romanya’daki GençlerAvrupa Kupası’nda birincilik kazanarak katıldığı ilk uluslararası turnuvadanaltınla döndü. 

Türk okçuluğuna Esen Dönmez’den Ahmet Kütahyalı’ya,Yağız Yılmaz’dan Begül Löklüoğlu’na kadar sayısız şampiyon kazandıran İzmirBüyükşehir Belediyesi, şimdi de Avrupa Gençler Şampiyonu olan Ali OsmanYangöz’ü vitrine çıkardı. Romanya’da katıldığı Yıldızlar ve Gençler AvrupaOkçuluk Kupası’nda Olimpik Yay Mix Takım atışlarında Aybüke Aktuna ile birlikteülkemizi temsil eden Ali Osman Yangöz, İzmir’e altın madalya ile döndü. 4 yılönce okçuluğa başlayan 18 yaşındaki Yangöz, uluslararası arenadaki ilk madalyasınıAvrupa şampiyonu olarak elde etti. Genç sporcu, 2012’de Ferdi Yıldızlar TürkiyeŞampiyonası’nda birinci ve bu yıl yapılan Ferdi Gençler Türkiye Şampiyonası’ndaise ikinci olmuştu. 

Aileden sporcu
Elde etiği başarıyı disipinli çalışmasına bağlayan Ali Osman Yangöz, “Babameski bir atlet ve güreşçi. Sporculuk genlerimde var. Rüzgar sörfü, masa tenisi,tenis ve kayak yapıyorum. Antrenmansız bir günüm bile geçmez. Foça’dan her günaksatmadan Atatürk Stadı’na gelip idmana çıkıyorum. İdeallerim var ve bu idealleriminpeşinden koşuyorum. Dünya şampiyonu olmak, olimpiyatlarda ok atıp madalyakazanmak istiyorum. Bunun da sırrı rakiplerimden çok daha fazla çalışmaktangeçiyor. Ekim ayında kariyerimin en büyük sınavı olan Çin’deki Gençler DünyaŞampiyonası’nda mücadele edeceğim. Buradan da İzmir’e madalyayla dönmeliyim”dedi.

Ali Osman Yangöz'ün çok hırslı bir yapısı olduğunu söyleyenAntrenörü Esen Dönmez ise genç sporcunun çabasının karşılığını aldığınıkaydederek şunları söyledi: “Buraya geldiği ilk gün ‘okçuluğu hobi olarakdeğil, madalya kazanmak için seçtim’ diyerek yola çıkmıştı. Dört yıl gibi kısasürede kazandığı altın madalya, onun bıkmadan usanmadan verdiği çabanın birürünü. Bu temposunu sürdürdüğü takdirde önünde gerçekten parlak bir kariyerolacaktır.” 

Mücadeleleri nefeskesti
Ülkemizi temsil eden Ali Osman Yangöz ile Aybüke Aktuna’nın Romanya’dakimücadelesi büyük heyecana sahne oldu. 32 ülkeden 290 sporcunun katıldığı devorganizasyonda ilk turda Gürcistan’ı 138-136 yenen Aktuna-Yangöz ikilisi, ikinciturda Belçika’yı 140-134, yarı finalde Meksika’yı 141-137 mağlup ederek finaleuzandı. Finalde tecrübeli Hollanda ekibini 142-136’lık skorla mağlup edenokçularımız, altın madalyanın sahibi oldular.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Arşiv