Büyükşehir’in erkekleri namağlup

  • 0
  • 784
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Bölgesel Ligi’nde tüm maçlarını kazanarak Türkiye Erkekler 3.Ligi’ne yükseldi. Mavi-beyazlılar 3. Lig’deki ilk maçını 31 Ocak Cuma günü Ankara’da Ormanspor ile oynayacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı, zorlu karşılaşmalara sahne olan Basketbol Bölgesel Ligi A Grubu’nu namağlup tamamladı. Bölgesel Lig’de Bostanlıspor, Tire Belediye, Altay, Özel Bilgi İÖO, Bornova Belediyesi ve Yarımada ile mücadele eden mavi-beyazlılar, tüm maçlarını kazanarak TB3L’ye çıkma başarısı gösterdi. İzmir ekipleri arasındaki en başarılı takım olma ünvanını kazananan İzmir Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı, 12 maçta toplam 1165 sayı atarak maç başına 97,08 sayı ortalaması tuttururken, potasında ise toplam 703 sayı görerek maç başına 58,5 ortalama ile oynadı. 

İzmir BŞB TB3L'de B Grubu’nda yer alırken, Gediz Üniversitesi, Ankara Ormanspor, Zirve Üniversitesi, İstanbulspor ve  Atlas Eğitim ile eşleşti. İzmir Büyükşehir Belediyespor, TB3L'deki ilk maçında 31 Ocak Cuma günü saat 18.00'de Ankara Ormanspor ile deplasmanda karşılaşacak. 

6 grupta mücadele
TB3L'de ilk gruplardan gelen 36 takım 6 gruba dağıldı. Çift devreli maçlar sonunda ilk 4 sırayı alanlar yoluna devam edecek, diğerleri sezonu kapatacak. 6 grupta oynanacak TB3L maçları sonunda ilk 4 arasında yer alan 24 takımdan turu geçecek ve TB2L'ye yükselen 3 takım dışındakiler, TB2L'den düşecek 3 takımla birlikte gelecek sezon TB3L’yi oluşturacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Aliağa, Satranç Tutkunlarına Ev Sahipliği Yapacak

19 Mayıs'a özel futbol turnuvası

Arşiv