ÇAK Ekibi sertifikalarını aldı

  • 0
  • 693
Yazı Boyutu:

Temel dağcılık, ilkyardım, kış koşullarında arama kurtarma gibi önemli eğitim aşamalarınıbaşarıyla tamamlayan Çiğli Belediyesi’nin doğal afetlerde hayat kurtaracak AramaKurtarma (ÇAK) ekibi sertifikalarını Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’tanaldı.

Çiğli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl oluşturulan 24kişilik Çiğli Arama Kurtarma ekibinden seçilen 6 kişi, İl Sivil Savunma Aramave Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nde aldıkları eğitimlerini tamamladı. ÖdemişBozdağ’da kamp kuran ekip, yön bulma, harita ve GPS kullanımı, ilk yardım, kışkoşullarında hayatı idame ettirme ve barınma, kar mağarası, iglo ve bivakyapımı, çığ bilgisi, arama kurtarma ve sondalama konularında eğitim aldılar.Tamamı belediye memur ve işçisinden oluşan 24 kişilik ÇAK ekibi geçtiğimiz yılgöçük altında canlı arama, enkazdan yaralı kurtarma, bir binadan diğerineyaralı taşıma, yüksek binalardan yaralı indirme, kısa sürede organize olarakolay yerine varabilme gibi temel konularda eğitim almış, eğitimlerini nefeskesen bir tatbikatla tamamlamışlardı. ÇAK ekibinden seçilen 6 kişilik ekip isebu kez dağda ve kış koşullarında arama yapabilecek düzeyde eğitimlerinitamamladı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 6 kişilik ekibi makamında kabuleden Başkan Metin Solak, ekibi kutladı ve sertifikalarını verdi.

Gönüllü eğitimleribaşladı
ÇAK ekibinin aldıkları eğitimlerle her koşulda arama kurtarma yapabilecekdüzeye geldiğini belirten Başkan Metin Solak, ekibin sürekli eğitimlerleprofesyonelleştiğini belirtti. Gönüllülerin de katılımı ile büyüdüklerini ve verilen eğitimlerleÇiğli’de önemli bir farkındalık oluşturmaya başladıklarını belirten BaşkanMetin Solak, şöyle konuştu; “Gönüllülerin kayıtları bir yandan devam ederken,bir yandan eğitimleri başladı. Dileyen herkes temel ilk yardım konusundaeğitimlerimize katılabilir. Gönüllüler, evlerinde ve çevrelerinde olasıyaşanabilecek bir sorunda bilinçli hareket edecekler. Dilerim kimsenin ihtiyacıolmaz ancak ihtiyaç belirdiğinde bizim ekibimizin de hazır olması bizlerirahatlatıyor. Ekibimiz ihtiyaç duyulan her yere en kısa zamanda organize olarakulaşacak. Eğitimin yanı sıra ekibimizin donanımını da giderekgüçlendiriyoruz.  İzmir’in en iyi aramakurtarma ekibi haline geliyoruz."

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv