Çatal’ın eserleri İzmir Resim Heykel’de

  • 0
  • 1.357
Çatal’ın eserleri İzmir Resim Heykel’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ressam M. Erol Çatal’ın Retrospektif resim sergisi İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Turgut Pura Sergi Salonu’nda açıldı.
Sergi açılışı çok sayıda sanatçı ve sanatseveri bir araya getirdi.

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi jeoloji bölümünden mezun olduktan sonra, Jeolog olarak MTA Enstitüsünde çalışmaya başlayan ve arazi çalışmalarında tabiatla baş başa olarak doğayı daha yakından tanıyan sanatçı, sonraki yıllarda, resim özlemimi tahtadan röliyefler yaparak tatmin etmeye başladı. Onun bu yanını gören Emekli Danıştay Üyesi eşinin ve kızının yönlendirmesi, hatta yurt dışından getirdiği bir yağlıboya takımını vermesiyle tamamen resme yönlendi.

Ressam Haluk Evitan’la tanışmasıyla boya karakterlerini, gri değerlerini, geometrik yorumlamayı ve renk figür orantılarını öğrendi. Bu arada iyi bir resim kitapları kütüphanesi oluşturarak, birçok sanatçının ne yapmak istediğini ve ne yaptığını inceledi.

İlk sergisini Ankara'da 1993’te açan Çatal’ın Washington'da yaşayan kızım Dilek’in 1999 yılında, IMF ve DÜNYA Bankasının o sıralar açılışı yapılacak olan ortak sergi salonunun açılış sergisine; Amerika’ya giderken götürdüğü  iki küçük deniz ve yelkenli geometrik soyutlaması ile müracaatıyla ön elemeyi geçerek devasa salonun iki küçük resmi olarak övgü alması,Parish Sanat Galerisi'nden kişisel sergi teklifini getirdi. 2007 yılında yine Parish Galerisi’ne bağlı olarak büyük boy iki deniz ve yelkenliler suluboya soyutlaması 27 Mart 2007 de Washington Convention Çenter Hall’de segilenerek satıldı. Sonraki yıllarda 28 kişisel sergi açan Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi Çatal’ın 63 eseri 10 Ocak’a kadar gezilebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Arşiv