Caz'a devam

  • 0
  • 1.170
Yazı Boyutu:

20. İzmir Avrupa Caz Festivali Avrupa cazının en iyilerinin konserleriyle devam ediyor. Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği işbirliği ile Festivale katılan Yuri Honing Akustik Kuartet, Hollanda cazının en iyi temsilcilerinden biri olduğunu kanıtladı. Saksafonist Yuri Honing, piyanist Wolferd Brederode, basçı Mark Haanstra ve davulcu Joost Lijbaart, ‘yaratıcı, korkusuz ve özenli’ müzikleriyle benzersiz bir caz deneyimi yaşattı.
Eleştirmenlerin  “harika tınılar, özgün stil, iyi grup birliği, sempatik ve rahat sahne duruşu ve dürüst müzik” sözcükleriyle tanımladığı son albümleri “True” dan örnekler sunan dörtlü, AASSM Küçük salonu tamamen dolduran dinleyicilerine farklı ve unutulmaz bir deneyim sundu. “Caz bir stil değil, bir dildir” diyen Honing’in saksafon performansının vokal kalitesi belleklerde iz bıraktı.
         İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 20. İzmir Avrupa Caz Festivali, 9 Mart Cumartesi günü sıra dışı arpist “Edmar Castaneda Trio & Andrea Tierra” konseriyle devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv