Celsus’da sıradışı müzik gecesi

  • 0
  • 1.218
Yazı Boyutu:

28. Uluslararası İzmir Festivali’nin en gözde mekânlarındanbiri olan Celsus Kütüphanesi 18 Haziran gecesi sıra dışı bir konsere sahneoldu.  Polonya ve Türkiye arasındakurulan diplomatik ilişkilerin 600. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde AdamMickiewicz Enstitüsü'ne bağlı dijital bir platform olan Culture.pl ve PolonyaCumhuriyeti Kültür ve Milli Miras Bakanlığı işbirliği ile yapılan konserde ArteiDei Suonatori  ile konserin solisti barokkemancı Rachel Podger adeta destan yazdı. Celsus Kütüphanesi’ni tamamıyladolduran yerli ve yabancı dinleyiciler, kemanını vücudunun bir parçasıymış gibibüyük bir doğallık ve yetkinlikle çalan Podger’i dinlemeye doyamadı.
 
Dönemin çalgılarıyla, dönemin repertuarını en iyi yorumlayantoplulukların başında gelen Artei Dei Suonatori, barok topluluklar arasındaAvrupa’da en üst sıralarda yer alıyor. Birlikte yaptıkları bütün kayıtlarlaüstün başarılar kazanan Artei Dei Suonatori ve İngiliz asıllı barok kemancıRachel Podger, 28. Uluslararası İzmir Festivali’nde 18. Yüzyılda, Avrupalısanatçıları etkileyen Türk ve Polonya kültüründen izler taşıyan “Alla Polacca& Alla Turca” adlı yeni projelerini sundu. Telemann’ın Uluslar süiti vePolonya Konçertosu ile başlayan konser, Vivaldi’nin “Grosso Mogul” kemankonçertosu ile devam etti. Büyük teknik beceri isteyen konçertoda RachelPodger’in olağanüstü virtüözitesi ve yorumu dinleyenleri büyüledi. İkinci bölümHaydn’ın 44 numaralı senfonisiyle başladı, Mozart’ın “Türk” konçertosu adıylabilinen 5 numaralı keman konçertosu ile sona erdi.

28. Uluslararası İzmir Festivali, 25 Haziran Çarşamba günüÇeşme Aya Haralambos Kilisesinde yapılacak Amaryllis Quartet konseriyle devamedecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv