Çeşme'de gaziler onuruna yemek

  • 0
  • 848
Çeşme'de gaziler onuruna yemek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilçede yaşayan gaziler onuruna Şifne Termal Otel'de yemek düzenledi. Yemeğe gazi ve yakınlarının yanı sıra ilçe protokolü katıldı.

19 Eylül Gaziler Günü turizm cenneti Çeşme'de kutlandı. Kutlamalar, sabah saatlerinde Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan resmi törenle başladı. Atatürk anıtına çelenk sunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağı göndere çekildi. Törene, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısını vekaleten Savcı Davut Yılmaz, Çeşme Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilci ve üyeleri, sivil toplum kuruluşları, ilçede ikamet eden Kore Savaşı ve Kıbrıs Harekatı gazileri ile aileleri ve çok sayıda bölge sakini katıldı.

Mareşal rütbesi ve gazi unvanı   
Gaziler Günü kapsamında, Çeşme Belediyesi tarafından ilçede yaşayan gazi ve aileleri onuruna yemek verildi. Şifne Termal Otel'de düzenlenen yemeğe yaklaşık 50 gazi ve yakını katıldı. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, yemeğe katılan gazilere teşekkür etti, "Kapımız sizlere her zaman açık" dedi. Gaziler gününün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanının verildiği gün olduğunu hatırlatan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise "Vatan için hayatlarını hiçe sayan gazilerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Bu güzel günde bizi onurlandıran gazilerimize sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir-Cape Town iş birliği

Hıdırellez dileği barış, adalet ve refah

Karabağlar Hıdırellezle coştu

Başkan Mutlu Hıdırellez Şenliği’ne katıldı

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Arşiv