Çeşme’de Karsu rüzgarı

Ünlü sanatçı Karsu, TEV İzmir Şubesi ev sahipliğinde Çeşme açık hava tiyatrosunda konser verdi. Konser geliri 500 öğrenciye burs olacak.

  • 0
  • 1.361
Çeşme’de Karsu rüzgarı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ünlü sanatçı Karsu, TEV İzmir Şubesi ev sahipliğinde Çeşme açık hava tiyatrosunda konser verdi. Konser geliri 500 öğrenciye burs olacak.

Cumhuriyetin 100. yılına özel Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen konserde; Karsu şarkılarını bu defa eğitimde fırsat eşitliği için söyledi.

Sunuculuğunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’in üstlendiği konsere, TEV’e bağışlarıyla katkı sağlayan Norm Holding, Bilsev Grup, Karluna, Megapol, Çimentaş, Dönerci Vedat, İzka İnşaat, Tolkar Smartex, İGG (İzmir Girişim Grubu), Park Gayrimenkul, Luvi, Yaşar Holding, Avod A.Ş., Axa Sigorta, Cevher Jant, Kütaş Mccormik, TTL Tütün, Asmira Group, Betoya, Kadıoğu Beton,
Triada İnşaat, Özege Tütün, Ermat, Terbay, Eksim Plastik, Gımıloğulları, Atay Holding, GNT Tekstil gibi İzmir’in önde gelen firmaları ve iş insanlarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran tarafından “Zeytin Fidanı” hediye edildi.

Konser öncesi konuşan Başkan Tunç Soyer; “ Eğitim kültür, eğitim erdem, eğitim medeniyet, eğitim refah, eğitim Cumhuriyet, eğitim demokrasi, eğitim Mustafa Kemal, eğitim umut, eğitim gelecek, ve bu umudu bu geleceği kendinden ev veren, el ele veren her birinize minnettarım. İzmirli olmakla gurur duyuyorum. Çünkü pandemide, depremlerde, bütün felaketlerde İzmir el ele vermeyi başaran en güzel kent olmuştur. Bugün de yine eğitim için evlatlarımız için, gençlerimiz için kendi zamanından, emeğinden veren sizlere çok teşekkür ediyorum. Ve tabi ki bu hikayenin öncüsü TEV’e ve TEV’in emekçilerine be öncülerine çok teşekkür ediyoruz. Hepinize tekrar sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Gençlerimizin çağdaş eğitim yolculuğuna umut olmak için, tertemiz kalpleriyle 56 yıldır mücadele veren, Türk Eğitim Vakfı’nın tüm çalışanlarına, katkılarıyla bu umudu sürekli diri tutan tüm TEV gönüllülerine, Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılında, hayatı bütün yönleriyle kucaklayarak, yeteneğiyle, başarılılarıyla, samimiyetiyle, yüreğinin güzelliğiyle Mustafa Kemal’in düşünü kurduğu çağdaş, Türk kadınlarını en güzel şekilde temsil eden Karsu’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
Maalesef karma eğitimin tartışmaya açıldığı bu günlerde, yolumuz uzun. Zaman zamanda zorlu ama umudumuz var ve dipdiri. Atatürk’ün ışığında Cumhuriyetimizin kadınlarıyla kol kola, omuz omuza vereceğiz. Mustafa Kemal’in düşünü kurduğu hedefe varana kadar asla durmayacağız. İnadına sanat, inadına kardeşlik, inadına dayanışma ve inadına laik Türkiye” diye konuştu.

TEV İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar ise konuşmasında; “TEV İzmir şubemizin gelenekselleşen Umut konserlerinin 8’ncisini sizlerle beraber hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz yıllar öncesinden bir umut yolculuğuna çıktık. Gönüllülerimizden, siz seyircilerimize, destek olan sanatçılarımızdan, medyaya kadar herkes bu umudun bir parçası oldu. Bu bir umut uçurtması. Bu uçurtma göklere yükseldiği sürece gençlerimiz kendilerini daha özgür ve güçlü hissedecek. Cumhuriyetimizin 100.yılını kutladığımız bu günlerde izinden yürüdüğümüz ilke ve inkılaplarından bir an bile saşmadığımız önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' ün belki de tam da ihtiyacımız olan sözünü gecemizin anlamını özetlemesi için tekrarlamak istiyorum: ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır’. Bizler durumların umutsuzluğuna değil inandığımız ve en çok da ihtiyacımız olan gençlerimizin umuduna destek olmak için bir araya geldik. Eğitim diyoruz, umut diyoruz. Umut uçurtmasını gençlerimizin eline teslim ediyor, özgürce uçabildikleri yarınların temellerini hep birlikte atıyoruz. İyi ki geldiniz.”

Açılışını TEV Gönüllüleri Eğitime Destek Korosu’nun yaptığı konserde, Caz, blues, pop, funk ve elektronik müziği modern tınılarla buluşturan piyanist, besteci, söz yazarı, şarkıcı Karsu dinleyicilere eşsiz bir konser verdi. Konser sonunda Karsu’ya çiçek takdim edilerek teşekkür edildi.

KARSU ADINA FON AÇILACAK
Karsu Dönmez adına açılacak fon ile vakıf bütçesine aktarılacak olan gelir Konserden elde edilen konser geliri Türk Eğitim Vakfı’nın ülke çapındaki çalışmalarında ve eğitime destek için kullanılacak. 500 öğrenci için umut olacak.
Etkinlik fotoğrafları için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

EN Hotel’de “Bahara Merhaba” partisi

Chaine des Rotisseurs İzmir Scappi’de

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Arşiv