Çeşme'de sanat müziği ziyafeti

  • 0
  • 534
Yazı Boyutu:

TRT sanatçısı Elif Güreşçi ve eski Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Müzik DirektörüErol Erdinç, Çeşme’de sahne aldı, Türk Sanat müziğinden parçalar da yorumlayanikili, dinleyicilerin kulaklarının pasını sildi


Çeşme’nin kültür merkezine dönüşen tarihi Aya HaralambosKilisesi, iki büyük Türk müziği üstadını ağırladı. Çeşme Belediyesi’nin yazkonserleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, Türk sanat müziği solisti veTRT sanatçısı Elif Güreşçi ile eski Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar GenelKoordinatörü ve eski Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Genel Müzik DirektörüProf. Dr. Erol Erdinç'in aynı sahneyi paylaştı, muhteşem bir konser verdi. ElifGüreşçi’nin klasik, neo-klasik ile günümüz Türk sanat ve Türk halk müziğieserlerini seslendirdiği gecede, Prof. Erdinç de Güreşçi’ye parçalara piyanoylaeşlik etti. Özellikle Türk sanat müziği parçaları yorumlarıyla büyük beğenitoplayan ve usta ikili, geceye katılan yaklaşık 400 seyircinin kulaklarınınpasını sildi. Musiki eserlerinde seyirciler de şarkılara eşlik etti, üstadlarladüet yaptı. 

 

Kasım ayına kadar sürecek
Çeşme'nin tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nin ilçenin tarihidokusuna yaptığı katkının yanı sıra kültür ve sanat yaşamına da ayrı bir renkkattığını kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, restorasyon sonrasıÇeşme'ye kazandırılan tarihi yapıda gerçekleştirilen konserlerin ilçeninvazgeçilmezleri arasında yer aldığını söyledi. Bu yaz da unutulmazorganizasyonlara imza atan Çeşme Belediyesi Yaz Konserleri'nin Kasım ayınakadar devam edeceğini söyleyen Tütüncüoğlu,  "Hem tatil hem eğlencehem de kültür-sanatın kalbi burada atıyor. Kültür ve sanattan uzak kalmadantatilini yapmayı hedefleyen herkesi Çeşme’ye bekliyoruz” diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv