Çeşme’de spor salonuna yarım milyonluk yatırım

  • 0
  • 712
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediyesi,ilçedeki bir lisenin kapalı spor salonunu yarım milyonluk yatırımla yeniledi,ilçeye uluslarası standartlarında bir salon kazandırdı Çeşme’de sporu vesağlıklı yaşamı teşvik etmek için mahallelere spor sahaları ve sağlıklı yaşamparkları kuran Çeşme Belediyesi, öğrencilerin de daha iyi koşullarda sporyapabilmesi için yatırımlar yapıyor. Çeşme’deki birçok okula spor alanlarıkuran ve bakımını yapan belediye, son olarak ilçedeki Sıdıka Kemali ErtanLisesi’nin spor salonunu yeniledi. Eski salonu tamamen değiştirerek, NBA (AmerikanBasketbol Ligi) standartlarında yeni bir salon oluşturduklarını belirten ÇeşmeBelediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, “Her şey gençlerimizi spor yapmaya teşviketmek için” dedi.
 
 
Her mahalleye spor sahası
Bu senenin geridekalan altı ayında okullara 2 milyon 500 bin liranın üzerinde yatırımyaptıklarını kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, konuşmasına “Sağlam kafa sağlamvücutta bulunur” sözünü hatırlatarak başladı. “Biz kendimize ve yatırımlarımızahedef olarak geleceği, gençleri seçtik” diyen Tütüncüoğlu,  “Yarın bizim yöneticilerimiz olacak bugençlerin en iyi şekilde yetişmesi için tüm imkanların sağlanması asligörevimizdir. Çeşme’de gençlerimiz başta olmak üzere herkesin spor yapması içinçaba gösteriyoruz. Bunun için her mahalleye tenis, futbol, voleybol, basketbolsahalarını yapıyoruz” diye konuştu. 
 
Bambaşka bir görünüm kazandı
Sıdıka Kelami ErtanLisesi Spor Salonu’nun 545 bin liraya yenilendiği tamamen yenilendiğiniTütüncüoğlu şöyle konuştu: “Toplam 3 ay gibi kısa bir sürede salon tamamendeğiştirildi, bambaşka bir görünüm kazandı. Bin 550 metrekare olan çatı yenidenkaplandı. Bin 200 metrekare zemine poliüretan döşendi, 5 yönetici odası, 3soyunma odası ve duşları yapıldı. Akıllı skor tabelası ve 310 adet tribünkoltuğu kazandırıldı. Yedek kulübeleri ve doktor odası kuruldu. Özetleçocuklarımızın daha iyi şartlarda spor yapabilmesi için yapılabilecek en iyisalonu inşa ettik” şeklinde konuştu. 

Çeşme için bayram günü

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, okulların bir ülkedeki gelişmişlikdüzeyinin en belirgin göstergesi olduğunu kaydetti. Çocukların sağlıklı şekildebüyümelerini sağlamakta spor sahalarının önemine dikkat çeken Becel,“Yenilemeden önce salon zemininde kırılma, çatıda akmalar vardı. Durumu başkana ilettiğimizde, ‘Memnuniyetleyaparım. Amacımız gençlere hizmet etmek’ dedi. Çeşme’de ve okulların merkezindeböyle bir salonun olması hem halkımızın hem de kadınlarımızın faydalanacağı biralan oluşturuldu. Yurt temel atma töreni ve spor salonu açılışı düşünüldüğündebugün Çeşme için bayram günüdür” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Arşiv