Çeşme'nin genç satranççıları, 'büyük usta' ile berabere kaldı

  • 0
  • 641
Yazı Boyutu:

Dünyanınönde gelen satranççılarından olan Grand Master Vladimir Georgiey ile karşıkarşıya gelen ÇESEM oyuncularından dördü, 'büyük usta' ile berabere kalmabaşarısını gösterdi

Dünyanınen iyi satranç oyuncuları arasında bulunan "büyük usta" (grandmaster) unvanına sahip Bulgar satranççı Vladimir Georgiev, Çeşme BelediyesiSatranç Eğitim Merkezi (ÇESEM) sporcularıyla karşı karşıya geldi. Tarihi AyaHaralambos Kilisesi'nde düzenlenen karşılaşmada yaşları 4 ve 21 arasındadeğişen Çeşme Belediyespor'dan lisanslı 20 satranç oyuncusuyla kıran kıranamücadele eden Georgiev, 3 saat süren karşılaşma sonucu 16 maçı kazanırkenyaşları 10 ve 16 ile değişen 4 ÇEŞEM oyuncuyla da berabere kaldı.

ÇeşmeOpen'a gelecek
Çeşmeligençleri, hem sportmenlikleri hem de sergiledikleri başarılı oyunları içintebrik eden Vladimir Georgiey, ilk kez geldiği Çeşme'ye hayran kaldığınıkaydetti. Kentteki gençlerin satranca duydukları ilginin ve bununla birliktesağladıkları başarıyı takdir ettiğini vurgulayan Georgiey, Çeşme Belediyesi'ninbu yıl ikincisini düzenlemeyi planladığı Çeşme Open Uluslararası SatrançTurnuvası'nda da katılmayı düşündüğünü belirtti, "Çeşme'yi tekrar görmekve bu kadar güzel bir kentte tekrar satranç oynamak içinsabırsızlanıyorum" dedi.

Beklentileriaştılar
ÇeşmeBelediyespor'un lisanslı satranç oyuncuları olan Lidya Deliağa (10), AlparslanIşık (11), Talat Yıldız (12), Ahmet Yoldaş'ın (16) uluslararası turnuvalardabirden fazla şampiyonluğu bulunan bir satranç oyuncusuyla berabere kalmasınınkendilerini gururlandırdığını belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç,"Etkinliği, gençlerimizin galibiyet ya da beraberlik almasını umarakdeğil, dünyanın sayılı satranç ustalarından biriyle karşılaşarak tecrübekazanması hedefiyle organizasyonu düzenlemiştik. Fakat genç satranççılarımızdandördü beklentileri aşarak, kendisiyle berabere kalmayı başardı" dedi. Vladimir Georgiey kimdir?
1975 yılında Bulgaristan'ın Sofya kentinde doğanVladimir Georgiev, 1995 yılında Uluslararası Usta (International Master), 2000yılında ise Büyük Usta (Grand Master) unvanını kazandı. Uluslararası alanda ilk1992 yılında düzenlenen Avrupa Gençler Satranç Şampiyonasını birincilikle tamamlayarakdikkat çeken Georgiev'in bugün uluslararası birçok derecesi ve ELO'da 2567reyting puanı bulunuyor. Bulgar asıllı olan Georgiey, uluslararası turnuvalardaMakedonya Satranç Milli Takımı çatısı altında mücadele ediyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv