Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi hizmete girdi

  • 0
  • 1.076
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığıve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda “Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi”  törenle hizmete açıldı. Açılış törenine EgeÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Kamil Kumanlıoğlu, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Özkahya, Prof. Dr. Savaş Kansoy veProf. Dr. Bülent Karapınar katıldı.

Prof.Dr. Yılmaz, “ Ege Üniversitesi’nin en önemli günlerinden birini daha yaşıyoruz.1989 yılında oluşturulması planlanan çocuk hastanesi, 2008 yılında büyük bir bölümüaçılarak hizmet vermeye başladı. Ege Üniversitesi bütün birimleriyle yürüttüğüyoğun çalışma sonucu bu projeyi hayata geçirdi. Çocuk Hastalıkları Yoğun BakımÜnitesi 17 yatak kapasiteli  ve 2 yatakizolasyonlu olacak. Ünitenin tüm yatakları 3. basamak yoğun bakım hizmetiverebilecek düzeyde tıbbi donanıma sahip. Ünitenin havalandırma santrali 3kademeli kendinden ısıtmalı ve soğutmalı, izolasyon odaları pozitif ve negatifbasınç özelliklerine sahip olacak. Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nin hijyenik havalandırmasisteminin tüm validasyon testleri akredite bağımsız kuruluşlarca onaylı.  Amacımız Ege Üniversitesi kimliği ile en üstdüzeyde hizmet ederek ülkemizi dünyaya tanıtmak” diye konuştu.

Prof. Dr. Karapınar; “1- 18 yaş aralığında olan hastalar bu ünitede bakılabilecek. Türkiye’de 700kişilik yoğun bakım yatağı olması gerekirken maalesef bu sayının çok altındayatağa sahibiz. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

OğuzhanTekbaş- Onur Deniz İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Arşiv