Çocuklar tiyatroya doyacak

  • 0
  • 901
Yazı Boyutu:

Karşıyaka BelediyesiTiyatrosu bu sezon dördüncü oyunu da sahneye koydu.  “Çirkin Ördek Yavrusu” adlı oyun geçtiğimizyıl hizmete giren Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde oynanmaya başlandı.  

Yeni sezonda yenioyuncularla sahneye taşınan oyun, Nisan ayı sonuna kadar her cumartesiçocuklara ücretsiz oynayacak. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu bu sezon Ziya GökalpKültür Merkezi’nde yetişkinlere yönelik iki oyun ve çocuklara yönelik biroyunla sezonu başlatmıştı. 

Hans Christain’inyazıp Gülten İpek Abalı’nın yorumlarıyla oyunlaştırdığı oyunu Zekeriya Hocalaryönetiyor. “Çocuklarla çocuk tiyatrosu” ilkesiyle hareket eden Karşıyaka BelediyeTiyatrosu, yaz aylarında düzenlediği kurslarda başarı sağlayan öğrencilerlegösterime başladı. Geçtiğimiz yıl Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde dünya galasıyapılan oyun ikinci sezonda yeni oyuncularla yeni salonda sahnelenmeye başlamışoldu. 

Semtlerine yapılankültür merkezinde sahnelenen oyunu izlemek isteyen minikler salonudoldurdu.  Sahnede yaşıtlarınınbaşarısıyla ayrı bir heyecan yaşayan çocuklar salonu boş bırakmayacaklarısözünü verdi. 

Karşıyaka BelediyeTiyatrosu her Cumartesi saat 14.00’te çocuk oyunu ile AhmetPriştina KültürMerkezi’nde,  saat 20.00’de yetişkinlereyönelik oyunları ile Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde, her Pazar saat 14.00’teise farklı bir çocuk oyunu ile Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerlebuluşacak. Ücretsiz davetiyeler Kültür Müdürlüğü ile kültür merkezlerigişelerinden temin edilebilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv