Çok sesli koroya alkış

  • 0
  • 740
Yazı Boyutu:

Karşıyaka BelediyeKonservatuarı  Çok Sesli Korosu, TanSağtürk Özel Bale Okulu’ndan aldıkları eğitim sonrası çıktıkları konserde gösterdikleriperformans ile  izleyenlerden büyük alkıştopladı.

İzmir’de belediye koroları içerisinde en etkin konumdaki KarşıyakaBelediyesi Çoksesli Korosu,  BostanlıSuat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda Yeni Yıl Konseri’nde sevenlerin karşısınaçıktı. Şef Süreyya Okşan Alparslan yönetimindeki koro, konser için özelhazırlık yaptı. Dünyaca ünlü bestecilerin şarkılarının yanında ülkemizde çoksevilen türkülerin de yer aldığı konser için özel kareografi oluşturuldu. Piyanoyaeşlik eden Selen Balıkçı ile sahneye çıkan sanatçılar, şarkıları yorumlamalarıyanında sahnedeki gösterileri ile de göz doldurdu. Koro “Kiziroğlu Mustafa Bey,Kara Üzüm Salkımı, Al Yemeni Mor Yemeni, Gemiciler, Ayvanın İrisine” gibişarkıları seslendirirken izleyiciler de eşlik edip tempo tutarak sanatçılara destekoldu. 

Sezonbaşında açtığı kurslara katılanlarla oluşturulan Karşıyaka Belediyesi Çok SesliKorosu, her ay farklı bir kültür merkezinde yeni konserlerle sevenlerinkarşısına çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda Çanakkale’de gerçekleştirilen ÇoksesliKorolar Festivali’nde Karşıyaka’yı temsil eden, çeşitli okullarda konserler verenkoro sezon boyunca farklı projelerde sevenlerin karşısında olacak.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv