Cumhuriyet ve Atatürk Günleri’nde “Çocuk Hakları” unutulmadı

  • 0
  • 914
Cumhuriyet ve Atatürk Günleri’nde “Çocuk Hakları” unutulmadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi’nde düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında Eğitim Fakültesi’nde ‘Çocuklar, Haklar ve Haksızlıklar’ konulu sergi açıldı. Öğretmen adayları ve farklı kurumlarda öğretmenlik yapan eğitimcilerin derslerde ve etkinliklerde kullanabilecekleri yaratıcı materyal örneklerinin sergilendiği çalışmalarda, çocuk hakları teması işlendi.

Sergi içeriği; EÜ Eğitim Fakültesi  Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı’nda yürütülen ‘Materyal Geliştirme’ ve ‘Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı’ derslerinde öğrencilerin ürettikleri materyal tasarımları ile pano çalışmalarını kapsıyor.

Sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Belgin Arslan Cansever, “Okul Öncesi Eğitimi derslerimiz kapsamında her yıl öğrencilerimizin çalışmalarından oluşan buna benzer sergileri düzenliyoruz. Bu yıl ki temamız da çocuk haklarıydı. Derslerimiz içinde üretilen bu materyaller hem öğrencilerimiz hem de bizim açımızdan oldukça yaratıcı bir sürecin geçmesini sağlıyor” dedi.
Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün  desteğine de dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Cansever, “Bu serginin dekanlığımız ve rektörlüğümüz tarafından desteklenir olması ve değerli bulunması da bizim için önemli bir motivasyon kaynağıydı” diye konuştu.  Sergi 24 Kasım tarihine kadar açık kalacak. İZMİR(Ege Ajans/Gökhan Abay, Ozan Önal, Aslı Özkaya)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv