Dahiler geliyor

  • 0
  • 977
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi, robotlar gibi akıllı cihazların dünyaçapındaki mimarlarını buluşturuyor. TÜBİTAK, Turksat ve BTK’nın da destekverdiği uluslararası sempozyum ISCSE 2013’e 6 ülkeden 80 bilim insanıkatılacak. Makineleri insansı hale getiren yapay zekayı daha ileriye taşımanınyolları aranacak.  Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, yüksekteknolojinin geleceğinde kilometre taşı olacak önemli bir buluşmaya hazırlanıyor.
 
Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu(International Symposium on Computing in Science&Engineering-ISCSE 2013),3’üncü kez gerçekleştirilecek. 24 ve 25 Ekim tarihlerinde, Kuşadası Pine BayOteli’nde düzenlenecek organizasyon, robot, insansız hava aracı, cep telefonugibi cihazları akıllı ve insansı hale getiren yapay zekanın dünya çapındakimimarlarını buluşturacak.Altı ülkeden (ABD, Almanya, Hollanda, Meksika, Bulgaristan,Türkiye) 80 bilim insanının katılacağı sempozyumda, insanlığın geleceği için yapayzekayı geliştirip makineleri daha akıllı ve donanımlı hale getirmek için kafayorulacak. Hollanda Utrecht Üniversitesi’nden Prof. Dr. John-Jules Meyer, ABDNebraska Üniversitesi’nden Prof. Dr. David L. Olson, Prof. Dr. Masoud Nikravesh,Meksika’dan Prof. Dr. Carlos Artemio Coello Coello ve Prof. Dr. İsmail BurhanTürkşen’in de aralarında yer aldığı katılımcılar, teknolojinin yakın gelecektehayatımızı nasıl değiştireceğine, bizleri nelerin beklediğine ışık tutacak. TÜBİTAK,Turksat, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Kavuklar, Orkide, MEGAInternational Communication, Derici, Cisco, Hamle Digital, Festo, Çimentaş veÇitTur’un desteklediği ISCSE 2013 kapsamındaki bir çalıştay ile 18 oturumdakonuşulanlar, kitaplaştırılarak dünya bilim çevreleriyle paylaşılacak. 

Teknolojiye yön verilecek
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik,bilimin sınırlarının zorlanacağı, insanlığa yeni kazanımların sağlanacağı böylenitelikli bir organizasyonu 3’üncü kez düzenlemenin onurunu yaşadıklarınıaçıkladı. Prof. Dr. Çevik, ISCSE 2013’ün yüksek teknolojiye sahip olmak isteyenülkemize büyük kazanç getireceğini de dile getirdi, şunları söyledi:“Yaşamımızın her alanına giren makineler giderek daha da akıllanıp fonksiyonluhale geliyorsa, sempozyumumuza katılan her biri birbirinden değerli biliminsanlarının büyük payı var. Yapacakları sunumlarda, yapay zekaçalışmalarındaki yenilikleri öğreneceğiz. Onların anlattıkları, dünya bilimineivme kazandıracak, teknolojiye yön verecek, aynı zamanda da gençaraştırmacıların ufkunu açacak.”  


Neler konuşulacak?  
Yüksek teknolojinin geleceğinin bir anlamdaşekillendirileceği ISCSE 2013’te ele alınacak konuların bazıları şöyle:- Makinalar ile yazılımların dünya barışı ve insanlığıniyiliği için etkinleştirilmesi.- Robotlara engellerden kurtulmalarını ve rotalarınıkendilerinin belirlemesini sağlayacak yeni özellikler kazandırılması.- Hastalıkların teşhisi ile tedavisini kolaylaştıracak, busayede insan ömrünü uzatacak bilgisayar yazılımlarının geliştirilmesi.- İnsansız hava aracı gibi donanımlar arasında daha hızlı veucuz iletişimin sağlanması, böylece etkilerinin artırılması.- Hayatı kolaylaştıracak verimli, ucuz, yüksek performanslı mühendislikürün ve sistemlerinin geliştirilmesi.- İnsanların elektromanyetik alanlardan etkilenmesininölçümü.- Veriye dayalı bilgisayar hesaplamaları yoluylazeytinyağının kaliteye dayalı coğrafi sınıflandırmasının otomatik yapılması.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Arşiv