Daniele Bianchi'den ilk mesaj

İtalya'nın yeni İzmir konsolosu Daniele Bianchi, göreve başlamasının ardından bir mesaj yayınladı

  • 0
  • 494
Daniele Bianchi'den ilk mesaj
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İtalya'nın yeni İzmir konsolosu Daniele Bianchi, göreve başlamasının ardından bir mesaj yayınladı.

Daniele Bianchi'nin mesajı şöyle:
Sevgili vatandaşlarım ve İtalya’nın sevgili dostları,

Birkaç gün önce İzmir’de İtalya Konsolosu olarak göreve başlamış olmaktan büyük bir onur duyuyor, tüm yurttaşlarımızı ve Konsolosluğumuzun sınırları içerisinde ikamet eden tüm dostlarımızı, en içten duygularımla selamlıyorum.

Türkiye’nin bu bölgesinde, böylesine dinamik bir şehirde, tarihi bir topluluğun hizmetinde ve İtalya ile birçok bağlantısı olan bir ülkede, Ankara Büyükelçiliği’nin yönetiminde kendi ülkemi temsil etmek büyük bir ayrıcalıktır.

Bu görevi sorumluluk duygusuyla üstleniyorum: içinde bulunduğumuz dönemin karmaşıklığının farkındayım ve, tüm Konsolosluk çalışanları ile birlikte, mümkün olduğu kadar prosedürleri daha basit bir hale getirerek, yenilikleri ve dijitalleşmeyi teşvik ederek hizmet sunumunu iyileştirmeye devam etmek ve sadece yerleşik yurttaşlarımız için değil, transit geçiş yapan vatandaşlarımız ve yerel toplum için de her zaman bir referans noktası olmak en büyük hedefimiz.

Etkin Konsolosluk hizmetleri sağlamanın yanı sıra, Konsolosluğumuz Ankara İtalya Büyükelçiliği ile koordinasyon halinde ve Sistema İtalia’nın çeşitli oyuncuları ile sinerji içerisinde her açıdan – kültüründen ticaretine, dilinden bilim ve teknoloji araştırmalarına, turizminden sporuna, müziğinden sanatına – güzel ülkemizi tanıtmak amacıyla İtalya’ya açılan bir penceredir; Türk toplumunun İtalya’nın büyük zenginliklerini tanıyıp takdir etmesini, şirketlerimizin olası yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmesini sağlamak için birçok diyalog ve işbirliği fırsatı mevcuttur.

Tüm temsilciliklerle diyalog ve işbirliği iki temel ilkemiz olacaktır ve hepinizi bizi sosyal medyalarımızdan da takip etmeye davet ederken, lütfen önerilerinizi bize iletmekten çekinmeyin.

Benim ve Konsolosluk çalışanlarının, Sizlere en üst düzeyde hizmet sunabilmek adına her zaman büyük bir çaba içerisinde olacağımızdan emin olabilirsiniz.

Sevgilerle,

DANIELE BIANCHI

Daniele Bianchi 03.01.1987 tarihinde Novi Ligure’de (AL) doğdu. Cenova Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2011 yılında mezun olduktan sonra 2014 yılında Bruges’deki (Belçika) Avrupa Koleji’nde Avrupa Siyaseti alanında yüksek lisans derecesi aldı.

2017 yılında kazandığı sınav ile Italya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı’na diplomat olarak göreve başlayarak Yurtdışındaki İtalyanlar ve Göç Politikaları Genel Müdürlüğü’nde Yurttaşlara Destek Ofisi’nde, ardından da Göç Politikasının Dış Boyutu Ofisi’nde göreve devam etti.

2020-2023 yılları arasında Bern İtalya Büyükelçiliği’nde Konsolosluk Bölümü Başkanı olarak görev yaptı.

13 Kasım 2023 tarihinden itibaren İzmir İtalya Konsolosu olarak görev yapmaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv