Deri Kanserinde “Fark et, Yok Et” çözümü

  • 0
  • 658
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp  Fakültesi  Dermatoloji Anabilim Dalı  Öğretim Üyesi  Prof.Dr.Fezal Özdemir  “ Euromelanoma Projesi” hakkında bilgivererek; Euromelanoma projesinin deri kanseri konusunda halkı bilgilendirmek veerken tanıyla hayatları kurtarmak olduğunu söyledi.

Euromelanoma’nın  1999yılında Belçika’da başlatılan bir proje olduğuna değinenProf.Dr.Özdemir, “Bu proje zamanla Avrupa da yayıldı.2013 yılında da Türkiyeolarak biz katıldık.Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Birimiolarak  Türkiye de tek dermotoloji  ve Melanom kanseri konseyi olan tek birimburasıdır. Bu konseyde cerrah, kontolok, patolog hepimiz bir arada her ayınpazartesi günü toplanıp karar alıyoruz”dedi.

Prof.Dr.Özdemir, 1 ay önce EGESEM  ile halk günleri yaptıklarını ve  “fark et yok et” düşüncesiyle halkı derikanseri  ve erkan tanıyla ilgili olarakbilgilendirdiklerini belirtti. Prof.Dr.Özdemir, “Hastalarımızın vücuttaramasını yapıyoruz. Veriler çıkartıyoruz. Kuşkulandığımız şeyleri özelcihazla inceliyoruz. Ve hastalara güneşten nasıl korunacakları konusunda bilgiveriyoruz. Geçen hafta içersinde değişik yerlere afiş asıldı ve 1700 tanebilgilendiri  broşür hazırlatıp dağıttıkve daha sonra hastalarımız buraya geldiler” şeklinde konuştu.

Prof.Dr.Özdemir, “Genel kanserin içinde deri kanseri oldukçasık, akciğer ve meme kanserinden sonra üçüncü gelen  bir kanser türü. Deri kanseri İnsanlarınkendi bedenlerini tanıyabileceği için bu kadar sık görülen kanserin çok erkentanınması söz konusu. Ancak bunu kişi bilirse, halk bilgilendirilirse biz bunubaşarabiliriz. Çünkü deri kanserinin en büyük nedenlerinden biri güneş. Bizimülkemiz de çok güneşli olduğu için hastalık buna çok yatkın. Hem güneştenkorunmanın  anlatılması, riskli olanlarınkorunması başarıyı artıracak” şeklinde ifade etti.  Prof.Dr. Özdemir, “Amacımız medyaaracılığıyla farkındalığı arttırmak” dedi. İZMİR(Ege Ajans/ Necip Aslan- FerruzÇelik)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv