DEÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ’NDE DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ KUTLANDI

  • 0
  • 641
DEÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ’NDE DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ KUTLANDI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 29 Eylül Dünya Denizcilik Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda, Preveze Deniz Savaşı’nın 477. Yılı da anıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, Emekli Koramiral Lütfü Sancar, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk’ün katıldığı törende, 2015-2016 Eğitim yılında fakülteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan Prof. Dr. Güldem Cerit, Dünya Denizcilik Günü’nü Fakülte kurucularından Ömer Bayram Tekin’in öncülüğünde her sene kutladıklarını belirterek, “Emniyetli, güvenli, etkin denizcilik vizyonumuza temiz denizlerde olmak koşulunu da ekleyerek ülkemize yararlı denizciler yetiştirmeye çalışıyoruz. Acı haberler aldığımız şu günlerde, vatanımıza hizmetin en kutsal görev olduğu bilinciyle denizcilik sektöründe ülkemizi daha iyi yerlere taşımaya çalışacağız” dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise bugüne kadar şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum diyerek başladığı konuşmasında ülkemiz için sağlıklı ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı diledi. Prof. Dr. Mehmet Füzün, “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin altı tane önemle üzerinde durduğu konu vardır. Bunlardan ilki, mensuplarına olan düşkünlüğüdür. Öğretim Üyesi, idari personel ve öğrencilerimiz bizim için çok değerlidir. Özellikle son yıllarda ciddi adımlar attığımız, AR-GE ve inovasyon konularında geleceğe dönük yatırımlar yapıyoruz. Kadın haklarına ve kadınların hak ettiği yerlere gelmesine tam destek sunuyoruz. Her zaman gurur kaynağımız olan hastanemiz bizler için ayrı bir önem taşımaktadır. İbni Sina’nın ‘Sanat ve Bilim rağbet görmediği yerden göç eder’ sözünden yola çıkarak sanatın ve bilimin göç etmemesi için azami gayreti gösteriyoruz. Her zaman belirttiğim gibi ‘Denizci Üniversite’ olmamız diğer üniversitelerin önünde yer almamızı sağlayan sebeplerden biridir. Denizcilik Fakültemizin yetiştirdiği çok değerli deniz insanları üniversitemizi dünya çapında temsil etmektedir. Yeni öğrencilerimizin de gelecekte başarılı birer denizci olacağına inancım tamdır” diye konuştu.

Denizcilik Fakültesi’nde ders veren Emekli Koramiral Lütfi Sancar, Preveze Deniz Zaferi’nin denizcilik tarihi açısından önemini anlatan bir konferans verdi. Konferansın ardından, Prof. Dr. Mehmet Füzün, Koramiral Lütfi Sancar’a teşekkür plaketi sundu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv