Dikili’de 23 Nisan coşkusu

  • 0
  • 487
Dikili’de 23 Nisan coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in gözde tatil kenti Dikili’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen görkemli törenlerle kutlandı. Çocukların bayram coşkusunu doyasıya yaşadığı törenlere Dikilili büyüklerde yoğun ilgi gösterdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri, saat 09.30'da Kaymakam Mustafa Nazmi Sezgin, Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Aslan’ın, Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından tören öğrencilerin gösterileriyle devam etti.

Minik Öğrenciler İzleyenlere Duygusal Anlar Yaşattı
Törende ilçede eğitim gören ilköğretim öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla muhteşem bir gösteri düzenleyerek izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Günün münasebetiyle çeşitli oyunların sahnelendiği gösterilerde minik öğrenciler hem kendilerini izlemeye gelen ailelerine hem de tüm konuklara keyifli vakit geçirtti. Sırasıyla sahneye çıkarak gösterilerini sergileyen minik öğrenciler, ortaya koydukları performans ile büyük beğeni topladı. Öğrenciler son olarak 23 Nisan ve Atatürk için şiirler okuyarak kendilerini izlemeye gelenlere duygusal anlar yaşatarak, dakikalarca ayakta alkışlandı.

“Bu Onurlu Günde Kararlıyız; Cumhuriyetimize Hep Sahip Çıkacağız”
Günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, "Bugün tam bağımsızlığımızın ve milli egemenliğimiz sembolü olan TBMM’nin açılışının 95’nci yıl dönümünü olduğu gibi Atamızın başta Türk çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramın günüdür. Bu günü Türk ulusu olarak Atamızı şükran ve minnetle anarak Cumhuriyetimize hep sahip çıkma kararlılığımızla birlik, beraberlik, huzur ve güven duygularıyla kutluyoruz. Bu gururlu günümüzde tekrar tekrar söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diye konuştu.

Başkan Tosun Koltuğunu Minik Beren’e Devretti
Öte yandan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Dikili Atatürk İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Beren Esma Albayrak'a devretti.  Çiçeği burnunda yeni başkan Albayrak, cadde ve sokaklarda çocukların rahatça yürüyeceği geniş kaldırımlar yapılması istedi. Ayrıca ilgili müdürlere de ilçedeki parklarda daha fazla oyuncak grubunun yer almasının sağlanması talimatını verdi.


 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Arşiv