Diş Hekimliği Fakültesinden İzmir'de diş sağlığı seferberliği

  • 0
  • 866
Yazı Boyutu:

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesiİzmir çapında tüm ilköğretim okullarına yayılacak önemli bir projeninbaşlangıcını kardeş okul Çiğli Balatçık İlköğretim Okulu'ndan başlattı.  İlköğretim çağındaki 6-12 yaş arasıçocukların dişlerini güçlendirmek, çürükleri önlemek amacıyla yapılacakflorlama projesi olan 'brush-on flor' uygulamaları Karabağlar ilçesininardından tüm İzmir’deki okullarda yaygınlaştırılacağı açıklandı Bu önemli diş sağlığı seferberliği, Diş Hekimliği FakültesiDekanı Prof. Dr. Tancan Uysal öncülüğünde, projenin Türkiye’deki mimarı  sayılan Kırıkkale Üniversitesi DişHastalıkları Tedavisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil'in desteğiyle ;Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esra Uzer Çelik, Çiğli Balatçık İlköğretim OkuluMüdiresi Canan Gökdoğan, Müdür Yard.Canan Gökdoğan,Rehber Öğretmen NaciyeErken’in katılımıyla Çiğli’de başladı.

İzmir’deki tümokullarımızda florlama ve diş sağlığı eğitimi vereceğiz
Miniklerden büyük ilgi gören florlama uygulaması ile ilgili bilgi verenİKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, İzmir Eski ValisiCahit Kıraç’ın projenin oluşturulmasındaki desteklerini vurgulayarak; Valilikbaşta olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İlçeKaymakamlıklarının da desteği ile projeyi tüm İzmir'e yayacaklarını ifade etti.Dekan Prof.Dr. Uysal, “Hem diş fırçalama alışkanlığının erken yaştakazandırılması amacıyla, hem de dişlerinin güçlendirilmesi adına kardeşokulumuzdayız. Bu projemizi  daha dabüyüterek öncelikle Çiğli genelindeki okullarda, daha sonra da İzmir’deki tümokullarımızda florlama ve diş sağlığı eğitimi vermek istiyoruz” dedi.


Gelecekte çürüksüzdişlere sahip nesillere ulaşmayı hedefliyoruz
Çocukların dişlerine flor uygulayarak gelecekte daha az çürüğü olan ya daçürüğü olmayan bir toplum yetiştirmek için kolları sıvadıklarını söyleyenProf.Dr.Uysal,  Florun dişlerin yüzeyineuygulandığında diş minesinin daha güçlü olmasını sağlayan bir yapıda olduğunuaçıkladı.  Florun faydasının akademikolarak da bilimsel olarak da ispatlandığını belirten Dekan Prof. Dr.Uysal,toplum ağız diş sağlığının iyileştirilmesini ilköğretim çağındaki çocuklardanbaşlanacağını gelecekte çürüksüz dişlere sahip nesillere ulaşmayıhedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerimizdeüniversiteli olma bilinci yerleşiyor
Balatçık İlköğretim Okulu Müdiresi Canan Gökdoğan ise projenin miniklerindiş sağlığına katkısının yanında şimdiden üniversiteli olma bilincini dehafızalarına kazıyarak heveslendirdiğine dikkat çekti.  Gökdoğan, “ Kuruluşundan itibaren KardeşOkulumuz olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile çok güzel çalışmalaryapıldı.  Öğrencilerimiz üniversiteyegitmek; doktor, mühendis, öğretmen, hakim olmak istiyor. Bölgemizde yer alanİKÇܒnün verdiği katkıları büyük memnuniyetle karşılıyoruz. Böyle bir projedeyer almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv