DİŞ SAĞLIĞI HİZMETİ ENGEL TANIMIYOR...

  • 0
  • 546
DİŞ SAĞLIĞI HİZMETİ ENGEL TANIMIYOR...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile evinden alınan oturma engelli İsmail’e başarıyla diş sağlığı hizmeti verildi.

Doğuştan duruş bozukluğu yaşayan ve Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi tarafından izlenen İsmail Dalmış’ ın yaşadığı diş sağlığı sorunları, Toplum Sağlığı Merkezi tarafından tespit edilerek Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne yönlendirildi. Duruş bozukluğu sonucu normal pozisyonda oturamayan İsmail’in evinden alınması için Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri aracı tahsis edildi. Sedye üzerinde güvenli ve konforlu bir şekilde Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne ulaştırılan İsmail’e gerekli tedavileri yapıldı ve sonucunda İsmail sağlıklı dişlere kavuştu.
           
Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hayatını sürekli yatarak geçirmek zorunda olan İsmail Dalmış’ın, sedye üzerinde  tedaviye yön vermede önemli yer tutan panoramik diş röntgeni çekilerek teşhisi konuldu. Dt. İ. Sarp Doğan tarafından iki ön dişine estetik dolgu, diş taşı temizliği ve tedavi aşaması geçmiş iki adet diş içinde diş çekimi yapılarak İsmail’in diş tedavisi başarıyla sonuçlandırıldı.
          
Aliağa’da gecekonduda zor koşullarda  yaşayan ve 6 kardeşten üçüncüsü olan İsmail’in annesi Rabia Dalmış, bir kızının da zihinsel engelli olduğunu dile getirirken aldığı sağlık hizmetinden çok mutlu olduğunu belirtti. Aynı zamanda oğlunun tedavi sürecinde yanında olan Aliağa Toplum Sağlığı Merkez çalışanları ve tedavisini yapan Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanlarına “Allah hepsinden razı olsun” diyerek memnuniyetini ifade etti.

Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yöneticisi Dt. Yıldızhan Altınışık “İhtiyacı olan vatandaşlarımıza Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti vermekten mutluyuz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv