Diş teli her yaşta uygulanabilir

  • 0
  • 945
Yazı Boyutu:

Güzel bir gülümseme kişinin kendine güvenini ve yaşam kalitesini arttıranönemli bir etkendir. İyi bir gülüş düzgün sıralanmış dişler sayesinde sağlanır.Eğer dişleriniz düzgün sıralanmamış ve çarpışıksa ortodontik tedaviyöntemleri  (tel tedavileri) sizeyardımcı olabilir.  

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti AnabilimDalı Yrd.Doç.Dr. İlknur Veli, toplumda ortodontik tedavinin sadece çocukluk vegenç erişkinlik dönemlerinde yapılabileceği gibi yanlış bir algı olduğunu, ancakdüşünülenin aksine her yaşta dişlere tel takılarak ortodontik tedavinin mümkünolduğunu söyledi.Ortodontinin ilerleyen teknolojiye paralel olarak hastaya yeni tedaviyöntemleri ve malzemeleri sunduğunu belirten Yrd. Doç.Dr. İlknur Veli, geliştirilen estetik braketlerin hem boyutları hem de renginin diş rengine yakınlığı sayesinde daha estetik ortodontik tedaviyapılmasına olanak tanıdığını belirtti.

Estetik kaygı duyanlara görünmeyen diş telleri

Yrd. Doç.Dr. İlknur Veli, “Daha estetik tedavi yöntemlerinden biri olan ‘görünmeyendiş teli’ olarak da içten takılan diş telleri yöntemiyle dişlerin arka yüzeylerinebraketler yapıştırılır. Teller dişlerin dil tarafından geçtiği için dışarıdanbakıldığında görünmez ve hastalar tedavileri süresince rahatça gülümseyebilirler. Estetik kaygısı fazla olanbireylerde lingual teknikle yapılan ortodontik tedavi ile tatmin edici sonuçlarelde etmek mümkündür” dedi.Bir diğer yöntemin de şeffaf düzelticilerolarak bilinen şeffaf plak yöntemiolduğunu anlatan Yrd.Doç.Dr. İlknur Veli, “Dişler arasındaki sıkışıklıkmiktarı az olan hastalarda, hastaya özgü hazırlanan plaklar yardımıyla dişlerindüzgün sıralanması sağlanır” diye konuştu

“Etkileyici bir gülümsemepsikolojik anlamda da rahatlatıyor”
Tedavi süresince estetik olarakrahatsızlık uyandırmayan bu yöntemlerin; hastaların aile, iş ve sosyal yaşamlarınahiçbir kaygı duymadan devam etmelerini sağladığını ifade eden Yrd. Doç.Dr. İlknur Veli, “Hastalarımız etkileyici bir gülümsemeye sahip olarak  psikolojik anlamda da rahatlamaktadır” dedi.
“Tek şart  sağlıklı dişeti dokularınasahip olunması”

Ortodontik tedavilerdeki güncelgelişmeler sayesinde her yaşta tedavi yapılabildiğini ancakbu tedavilerin yapılabilmesi için tek şartın hastaların sağlıklı dişetidokularına sahip olması gerektiğini söyleyen Yrd. Doç.Dr. İlknur Veli,” Sonucunmükemmelliğini belirleyen unsur hiç kuşkusuz diş temizliğinin ve dişetisağlığının çok iyi olmasıdır. Bunun dışında unutulmamalıdır ki ortodontiktedaviler bir sabır sürecidir” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv