Diyabetli Çocuklar moral bulacak

  • 0
  • 858
Yazı Boyutu:

14 Kasım Dünya Diyabet Gününedeniyle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji AnaBilim Dalı, Tepecik EAH Çocuk Klinikleri ve Büyüyen Çocuk Derneği katkılarıyla‘Diyabetli Çocuklar Ödül Töreni ’düzenleniyor.

“En iyi takipli diyabetli çocuklar ödüllendiriliyor”

Türkiye’de ilk kez düzenlenecekyarışmayla ilgili bilgi veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp FakültesiÇocuk Sağlığı ve Hastalığı Anabilim Dalı Başkanı- İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ÇocukEndokrinoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Bumin Dündar, kliniklerinde500′e yakın diyabetli çocuk takip ettiklerini ve bu sayının artış gösterdiğinisöyledi.

“Kötü takip, kötü sonuçlar doğuruyor”
Prof. Dr. Bumin Dündar, diyabetinçocuklarda sık görülen bir hastalık olduğunu, kan şekerleri yüksek seyredenkötü kontrollü diyabetlilerin; kalp, böbrek, göz ve sinir hastalıklarına erkendönemde yakalanabileceği, büyümelerinde yavaşlama olabileceği uyarısındabulundu.

“Amacımız farkındalık yaratmak”
Diyetlerine uyan, düzenli egzersizyapan ve insülin kullanan çocukların ise diyabetin yol açabileceği kötüetkilerden korunacaklarını, bu nedenle çocukluk çağında diyabetin en iyişekilde kontrol altında tutulması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Bumin Dündar,bu yarışmayı çocuklarda ve ebeveynlerinde farkındalık yaratmak içindüzenlediklerini kaydetti.

“Düzenli kontrol ödül sahibi yapacak”
Diyabetli çocuklara ve ailelere büyükgörevler düştüğünü aktaran İKÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dündar ,”Diyabetliçocuk ödüllerine sahip olmak için son 6 aylık dönemde kan şekerlerinin düzenliölçülmesi ve kontrol altında tutulması, düzenli doktor kontrollerine gelinmesive en az 3 aylık kan şekeri düzeylerini gösteren HbA1C değerlerinden sonikisinin düşük düzeylerde olması gerekiyor. En iyi diyabet kontrolü sağlayan 3çocuğa IPAD2 ödül olarak verilecek. Ödülleri kazananlar 25 Kasım 2013 PazartesiGünü Saat:14.30′da Sabancı Kültür Merkezinde yapılacak ödül törenindeaçıklanacaktır. Yetenek Sizsiniz Finalisti Grup DİR gösterisi,  Diyabetli Çocuklar Gitar Resitali ve illüzyongösterilerinden oluşan bir kutlama ve eğlence programı da planlıyoruz. Ayrıca www.cocukendokrin.netve www.buyuyencocuk.org internet adreslerinden yarışmaya ait ayrıntılı takipyapılabilir.” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv