Doğal Yaşam Parkı 1 yaşında

  • 0
  • 2.783
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 30 Kasım’da açılışı yapılan İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı bir yılda parkı 900 bin kişi ziyaret etti.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak geçtiğimiz yıl 30 Kasım günü açılışı gerçekleştirilen İzmir Doğal Yaşam Parkı, küçük büyük herkesin gözdesi oldu. İçinde yüzlerce hayvanın özgürce dolaştığı, Avrupa’nın sayılı doğal yaşam parklarından biri olan İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı bir yılda 900 bin kişi ziyaret etti.  

     

Hayvanların kendileri için özel olarak hazırlanan barınaklarda özgürce yaşadığı, binlerce ağaç ve bitki çeşitliliği ile kentin ve kentlinin nefes aldığı Doğal Yaşam Parkı, sadece İzmirliler için değil kent dışından gelenlerin de ilgi odağı oldu. Bölge, kısa sürede İzmir’in cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Aradan geçen bir yılda  İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvan sayıları ve çeşitliliği de arttı. Son bir yıl içinde İzmir Doğal Yaşam Parkı ailesine bir zürafa, bir asya fili, zebralar, su aygırları, aslanlar, sırtlanlar, mirket ve yer sincapları, çeşitli türden papağanlar, Beo Myna cinsi konuşan bir adet sığırcık, tropik merkeze çeşitli türlerde yılan, kertenkeleler ve kaplumbağalar, siyah makak maymunları, halka kuyruklu lemurlar ve poni cinsi atlar katıldı.
                  
 İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın özellikleri
1936 yılında Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içerisinde 18 dönüme kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, 2008 yılında Çiğli Sasalı’daki 425 dönümlük Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı’na dönüştürüldü. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda 120’den fazla türde yüzlerce hayvan bulunuyor.
Nesilleri tehlikede olan Asya Filleri, Türkiye’de sadece İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda görülebiliyor. Yıllarca Fuar Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan ve 2007 yılında hayatını kaybeden Pak Bahadur için oluşturulan anıt mezar Asya Filleri barınağının karşısında görülebiliyor.
İzmir Doğal Yaşam Parkı Afrika Savanı’nda zürafalar, zebralar, su aygırları ve deve kuşları doğal savanlardaki gibi bir arada yaşamlarını sürdürüyor.
Tamamı kapalı 2345 metrekarelik Tropik Merkez’de, özel ısıtma ve nemlendirme sağlanarak tropik yağmur ormanlarının koşulları oluşturuldu.
Oluşturulan Çocuk Hayvanat Bahçesi’nde çocukların hayvanları daha yakından görmeleri, onlara yaklaşmaları, dokunmaları, tanımaları ve sevmeleri sağlanıyor.
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda doğada bulunan yaralı ya da hasta yaban hayvanlarının tedavileri yapılarak yeniden doğal ortamlara bırakılıyor. Yaban hayatta yaşamını sürdüremeyecek durumda olanlar ise barınaklara alınıyor.
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda oluşturulan İskelet Müzesi’nde zaman içerisinde hayatını kaybeden hayvanlara ait iskeletler sergileniyor.
                     
İzmir Doğal Yaşam Parkı içindeki iki kafeteryada ziyaretçiler dinlenme olanağı buluyor, Bahadır Hediyelik Eşya Dükkanı’nda ise ziyaretin anısına hediyeler bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sizin geleceğiniz bizim geleceğimiz

Mayıs Ayı 2. Birleşimi'nde oturumunu SMA hastası Gülsima’ya bağışladı

Sanayi sitelerine destek

Bana güvenin. Zor günleri dayanışmayla aşacağız!

Kalaycı, protez bacağına kavuşacak

Yenilenebilir enerjide İzmir’den örnek hamle

Arşiv