Doğanata’sız İlk Pilav Gecesi

  • 0
  • 954
Yazı Boyutu:

 
İzmir Özel Fatih Koleji Mezunları 29 Mayıs PilavGecesi’nde bir araya geldi. Geçen yıl kaybettiğimiz duayen eğitimci NecdetDoğanata’sız ilk Pilav Gecesi buruk geçti. Gecede mezunlar Necdet Doğanataanısına açılan deftere de duygularını yazdı. Hafif müzik ile başlayan gecekonuşmalarla devam etti. İlk konuşmayı yapan İzmir Özel Fatih Koleji MezunlarDerneği Başkanı Yurdanur Sak,”Mezunlarımızla buluşmanın sevincini yaşarken ilkdefa değerli hocamız merhum Necdet Doğanata’nı aramızda olmamasının derinhüznünü de yaşıyoruz. Biliyorsunuz kendisinin en mutlu olduğu anlardan birimezunlarıyla birlikte olmaktı. Bu gecelerde çok mutlu olduğunu ve daha dagençleştiğini her zaman söylerdi. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi. Sakayrıca derneklerinin faaliyetlerinden bahsederek, Fatihli mezunlarınkendilerine okul telefonundan ulaşabileceklerini ve buluşmalarakatılabileceklerini söyledi.
 
Ardından söz alan İzmirÜniversitesi Mütevelli Heyet üyesi Selim Doğanata sözlerine geceye katılanmezunlara teşekkür ederek başladı. Selim Doğanata, “Rahmetli büyüğümüz NecdetDoğanata’yı kaybettikten sora yaptığımız ilk pilav gecesi. O bizim için olduğukadar çevremiz için de yokluğuna alışmakta zorlandığımız bir şahsiyetti. Biriletişim dehasıydı. Toplumun her kesiminden değişik görüşlere sahip kişilerleçok kolay ve sıcak bir şekilde bağ kurabilme kabiliyetine sahipti. Gerçektenbabamı anlatmak zor. Çok özel bir insandı. Babamdan zaman zaman duyduğum birsözü söylemek istiyorum. Kainata sığmayan Allah, mümin kulunun kalbine sığarderdi. İşte aynen burada anlatıldığı gibi engin bir karaktere sahipti.” dedi.Selim Doğanata “Allah onun çizdiği yoldan bizim gitmemizi nasip etsin” diyereksözlerini sonlandırdı.
Son olarak söz alanİzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İzmir Özel Fatih Koleji GenelMüdürü Ali Rıza Doğanata da sözlerine, “Buruk bir akşam ve pilav günüyaşıyoruz” diyerek başladı. Konuşmasında babası merhum Necdet Doğanta’danbahseden Ali Rıza Doğanata, “Babam boş durmayı hiç sevmezdi, hep öğrenmek içinçalışırdı, öğrendiklerini de hemen paylaşmaktan büyük bir zevk alırdı. O yüzdenbüyük bir eğitimciydi.  Bir konuşmasında bir düşünürün şu sözünüsöylemişti: İhtiyarlık bir insanın yeni bir yabancı dili ya da atom fiziğiniben artık öğrenemem demesidir demişti, ihtiyarlamayı kabul etmemişti. Kafasınakoyduğu işlerin peşini bırakmazdı. Bir üniversite kurmak hayaliydi,gerçekleştirdi. Bunu ülkemiz için yaptı. Onun yaşamında çok büyük dersler var.Ülke millet sevgisi çoktu.” dedi. Doğanata, “He birlikte 48 yıldır devam edenbu eğitim hizmetini daha ileri taşımak istiyoruz” diyerek konuşmasınıtamamladı.
 
Konuşmaların ardındangeleneksel pilav dağıtımına başlandı. Pilav-ayran ve salatadan oluşan menüyüalan mezunlar, sıra arkadaşlarıyla koyu sohbetlere daldılar. Hasret giderdiler.Mezunlar derneği de ayrıca Necdet Doğanata anısına lokma döktürdü. Mezunlarcanlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar eski sıra arkadaşlarıhasret giderdiler.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv