Dostluğun adı: 28 okul, 56 Takım, 240 öğrenci

  • 0
  • 1.087
Yazı Boyutu:

Özel İzmir Amerikan Koleji 16. Dostluk Satranç Takım Turnuvasına 28 okul, 240 öğrenci ve 56 takım katıldı.
 
Özel İzmir Amerikan Koleji Okul-Aile Birliği’nin katkılarıyla bu sene 16.sı düzenlenen turnuva çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Turnuvaya katılan öğrenciler, profesyonel hakemler gözetiminde Gençler, Yıldızlar, Minikler ve Süper Minikler olmak üzere dört ayrı kategoride mücadele ettiler.
İki gün süren zorlu çekişmelerin ardından yapılan Ödül Töreni’nde kazanan okulların takımları kupalarını aldılar. Masasında ilk üçe giren öğrenciler madalya, turnuvaya katılan tüm öğrenciler de sertifika ile ödüllendirildiler.
 
Pizza Venedik, Ülker, Sakıpağa ve Veysi’s sponsorluğunda gerçekleşen turnuvanın başlangıcından beri organizasyonunu üstlenen İzmir Amerikan Koleji Coğrafya Öğretmeni Emel Aksu, “16 yıldır emek verdiğimiz ve çok önemsediğimiz turnuvamız şu anda İzmir’in en saygın yarışmaları arasında değerlendiriliyor. Yıllar geçtikçe katılan okul sayısı ve öğrenci sayısı arttı ve bugün 30’a yakın okulla birarada olduk. Amacımız öğrencilerin analitik düşünme, planlama gibi becerilerini arttıran satranç sayesinde onlara dostça bir ortamda rekabeti tattırmaktır.Katılan tüm okullara teşekkür ederiz.”dedi. 
 
SONUÇLAR:
Süper Minikler
1-    Özel Ege Lisesi
2-    D.E.Ü Özel 75.yıl eğitim kurumları
3-    Pakmaya İlkokulu

Minikler
1-    Özel Ege Lisesi
2-    MEV Koleji Güzelbahçe İ.Ö.O
3-    D.E.Ü 75.Yıl İlköğretim Kurumu

Yıldızlar
1-    İzmir Özel Türk Koleji Bahattin Tatış Kampüsü
2-    İzmir Bahçeşehir kollleji
3-    MEV Koleji Güzelbahçe İ.Ö.O

Gençler
1-    Buca Anadolu Lisesi
2-    İzmir Amerikan Koleji
3-    İzmir Özel Türk Fen Lisesi
 
Ayrıca her kategoride masa dereceleri verildi. Ev sahibi İzmir Amerikan Koleji Gençlerde takım olarak ikinci olurken, ACI öğrencilerinden Doğu Çiloğlu, Doğa Aslan Evrim ve Eren Ülkümen masalarında derece elde ettiler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv