Drift Show Nefesleri Kesti

  • 0
  • 720
Yazı Boyutu:

İzmir Park yine bir ilke imza atarak Driftsporunu İzmirli’ler ile buluşturdu. Otomobil sporlarında çok popüler konumdaolan, hatta filmlere konu olmuş drift sporunun amacı; otomobili belirlikurallara ve tekniklere göre kaydırarak gösteri yapmaktır.

 

MTG PerformanceChip Tuning firması tarafından özel olarak hazırlanan Nissan 200SX marka araçİzmir Ülkü Yarış Pisti’nde limitleri zorlayarak Drift Show yaptı. TimurPomak’ın pilotajındaki Nissan 200SX’e Türk yapımı olan Volkicar yarış aracı ileMuhammed Ali Ülkü drift yaparak eşlik etti. Aracın kayarken lastiklerindençıkan duman ve ses seyircilerin ilgisini topladı.

 Drift Show’unardından piste çıkma sırası seyircilere geldi. Time Trial etkinliği kapsamındakatılımcılar piste kendi araçları ile veya pistten kiraladıkları yarış araçlarıile çıktı. Time Trial yarışındaki amaç; pisti en kısa sürede dönebilmektir.Katılımcılar piste her çıkışında 1 tur ısınma, 3 tur performans, 1 tur soğutmaolmak üzere toplam 5 tur attılar. Time Trial etkinliği 0-1600 CC, 1600CC veüzeri ve Dizel Kategori olmak üzere toplam 3 grupta yapıldı. Her gruptadereceye giren ilk 3 isme kupa verildi.

 İzmir Parkyönetimi motor sporlarında dur durak bilmeden organizasyonlara devam edeceğinibildirirken; Time Trial gibi halka açık organizasyonlar ile trafikte riskegirerek hız yapmak yerine, güvenli bir şekilde hız duygusunu pistte en üstdüzeylerde yaşamaya davet ediyor. Bunun yanı sıra İzmir Park, Drift sporu ileilgili olarak birçok proje içinde olduğunu belirterek, Egeli’leri ve otomobiltutkunlarını büyük sürprizlerin beklediğini belirtiyor.

 

1600 CC Grup

Cem Coşkunarslan - 38.330 saniye

Oğuzhan Özkan – 39.115 saniye

Murat Karabay – 40.349 saniye

 

1600CC ve üzeri Grup

Akın Çakıcı – 36.173 saniye

Yıldıray Balkaner – 36.446 saniye

Doğan Şafak – 36.854 saniye

 

Dizel Grup

Timur Pomak – 36.514 saniye

Mehmet Yeğen – 36.772 saniye

Aylin Pomak – 39.343 saniye

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Arşiv