DTO, Ayvalık ve Didimli üyelerle buluştu

  • 0
  • 599
Yazı Boyutu:


Deniz Ticaret Odası İzmir ŞubesiYönetim Kurulu, Ayvalık ve Dikili’de sektör yetkilileri ve üyelerle bir arayagelerek görüş alışverişinde bulundu.
 
Deniz Ticaret Odası İzmir Şube BaşkanıYusuf Öztürk, Başkan Yardımcısı Kapt. Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi KenanYalavaç, Şube Müdürü Halil Hatipoğlu ve Şube Müdür Yardımcısı Mahmut Çanka’danoluşan heyet, Ayvalık ve Dikili’de gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardındanüyelerle biraraya gelerek sorunları dinledi.
 
Üyeler, Ulaştırma, Denizcilik veHaberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğünce düzenlenen“Gemilerin Teknik Yönetmeliği Taslağı”nda yer alan günü birlik turlardüzenleyen teknelerde LPG kullanımı yerine elektrikli ocakların kullanımınıntalep edilmesinin sektörü olumsuz etkileyeceğini dile getirdiler.
 
DTO İzmir Şubesi Yönetim KuruluBaşkanı Yusuf Öztürk, konunun İstanbul’da Deniz Turizmi Çalışma GrubuToplantısı’nda ele alındığını, teknelerin dizaynının uygun olmaması ve elektrikkaynaklı enerji tüketiminin ahşap teknelerde daha fazla yangın tehlikesioluşturması nedeniyle bu maddenin tamamen kaldırılmasının uygun olacağınısöyledi.
 
Teknelerde LPG tüpünün bulunduğu yerlerde gaz alarm cihazlarınınbulundurulması, otomatik kapama sisteminin oluşturulması ya da marin tüpkullanımı ile sorunun giderilebileceğini vurgulayan Öztürk, “Bu maddenin buşekilde uygulanması mümkün değil. Deniz Turizmi Çalışma Grubu Toplantısı”ndakonu ile ilgili görüşlerimi anlattım. Bunun yanında tüp kullanımındanvazgeçilmeyecekse mutfak kısmının yanmaz malzeme ile kaplanması gibi önerilerdede bulunuldu. Konu ile ilgili görüşmeler ve çalışmalarımız devam ediyor. Bizüyelerimizden kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Ortak bir çözüm noktasıbulmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Singapur üzerinden Asya Pasifik pazarında büyüyecek

Bedavaya versekte alan yok

Arşiv