DTO İzmir-kruvaziyer turizmi sevindiriyor

  • 0
  • 844
Yazı Boyutu:

İzmir, kruvaziyer turizmindebüyük gelişmeler kaydediyor. Rakamlarda bu durumun en güzel göstergesi. İzmirKültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre İzmir Alsancak Limanı’na gelenkruvaziyer yolcu sayısında geçen yılın ilk dört ayına oranla yüzde 53 artışyaşandı.
 
İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmirAlsancak Limanı’na gelen kruvaziyer yolcu sayısının geçen yılın ilk dört ayınaoranla yüzde 53 artmasının sevindirici olduğunu söyledi.TCDD Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın’ı ziyaret eden DTO İzmir ŞubesiYönetim Kurulu, İzmir Alsancak Limanı hakkında bilgi aldılar.Öztürk ziyaret sırasında İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğüverilerine göre geçtiğimiz yıl 1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında Alsancak’a 43bin 406 yolcu gelirken, bu yıl aynı zaman dilimi içerisinde limana 66 bindenfazla yolcunun geldiğini belirtti.İzmir’dekruvaziyer turizminde büyük gelişmeler yaşandığını ve 2003 yılından bu yanakente gelen kruvaziyer gemi ve kruvaziyer yolcu sayısında her geçen yıl artışolduğuna dikkat çeken Öztürk, “İzmir iklimi, kültürel ve tarihsel değerleri ilekruvaziyer turizmi için artı değer taşıyor. Bölgede kruvaziyer turizmi ileilgili rakamlar önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır” diye konuştu.  
 
Türkiye’nin coğrafi konumu itibariylekruvaziyer turizmi için adeta biçilmiş kaftan olduğunu vurgulayan Öztürk ayrıcaTürkiye’nin Avrupa, Asya ve Afrika arasında bir geçiş noktası olmakla birlikteAkdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz’e kıyısı bulunduğuna dikkat çekti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Singapur üzerinden Asya Pasifik pazarında büyüyecek

Bedavaya versekte alan yok

Arşiv