DÜNYA BANKASI, İZMİR’DE İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK İÇİN DOKUZ EYLÜL’DE TOPLANIYOR

  • 0
  • 526
DÜNYA BANKASI, İZMİR’DE  İNOVASYON  VE GİRİŞİMCİLİK İÇİN DOKUZ EYLÜL’DE TOPLANIYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünya Bankası, İZKA ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle, “İnovasyon, Girişimcilik ve Teknoloji” konularını içeren konferans, Sağlık Yeleşkesi’nde Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Slonu’nda başladı. 3 gün süren etkinlik, “Kritik Mallar ve Hizmetlere Ulaşım için İnovatif ve Fonlama Çözümleri” teması ile başladı. Etkinlik boyunca, ekonomik gelişmede kentlerin rolü ve inovasyon konuları ele alınacak.

Etkinliğin açışına İzmir Valisi Mustafa Toprak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Rektör Yardımcısı Murat Özgören ile çok sayıda davetli katıldı. Vali Mustafa Toprak, Dünya Bankası’nın düzenlediği etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “İzmir tarihi İpek Yolu’nun Ege deniziyle buluştuğu ve geleceğe güvenle bakan bir kenttir. Nitelikli yaşam kalitesi ve zengin üretim olanaklarıyla bambaşka bir şehirdir. İzmir,  uzunca bir süredir ARGE ve yenilik çalışmalarıyla toplumsal refah ve sürdürebilir kalkınma için çok önemli çalışmalar yürütmektedir. 2013-2014 Bölge Kalkınma Planı’nda İzmir, bilgi ve yenilik üreten merkez olarak tespit edilmiştir. İleri teknoloji ve tasarım öncelikle hedefler arasındadır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün ise inovasyonun hem ülkeler hem de dünya ekonomisinin güçlü hale gelmesi için çok önemli olduğunu belirterek, “Ülkemizi inovasyon merkezi haline getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitemiz 1982 yılında kurulan büyük bir eğitim yuvasıdır. Öğrenci sayısı açısından İzmir’in en büyük üniversitesiyiz. 8 bin akademik ve idari çalışanı ile büyük bir aileyiz.  İnovasyon, bilim, mühendislik ve ekonomi çok önemli konulardır. Tüm bunların yanında en önemli konu dünya barışıdır. Barışı başlatabilmek için dostluklar kurmalıyız. Barış için çabalamalıyız. Bu etkinliğin dünya barışına katkı sunan dostluklara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser inovasyon ve girişimcilik teması ile Türkiye’de ikinci konferansı İzmir’de gerçekleştirdiklerini ifade etti. Raiser, İzmir’in Türkiye ekonomistlerinin vurguladığı kentleşme, modernleşme ve teknolojik gelişme için temel nitelikler taşıdığını belirterek, “Bu nedenle İzmir’de toplanıyoruz. Kentler, ekonominin itici gücü konumundadır. Türkiye’deki kentleşme konusundaki çalışmalarımızda enteresan sonuçlar elde ettik. Anadolu şehirlerinde daha büyük gelişmeler gördük. Anadolu’daki şehirler daha basit ürün ve hizmetler üreterek, büyük gelişmeler gösterdi. Ancak İstanbul ve İzmir gibi kentlerin gelişmesinin daha farklı olduğunu gördük. İnovasyon, gelişme konuları bu kentler için daha kiritik bir öneme sahip olduğu görüldü. Bu konferansta akıllı kentler, mali hizmetler konularını tartışacağız. İnovasyon, insanlara hizmet geliştirmek açısından önemli konuları içeriyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv