Dünyanın en iyi Kickboksçusu Konak’tan

  • 0
  • 1.282
Yazı Boyutu:

Uluslararası Amatör Dünya Kickboks Birliği(WAKO), Konak Belediyesi sporcusu Yeliz Koblay’ı ‘dünyanın en iyi kikcbokçusu’ seçti.
 
Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında kazandığı kupalarla Türkiye’nin gururu olan Konak Belediyesi sporcusu Yeliz Koblay, WAKO ‘Uluslararası Amatör Dünya Kickboks Birliği’ tarafından  K-1 branşında 52 kilogram kategorisindeki sporcular arasında dünyanın en iyi kickboksçusu seçildi. Daha önce WAKO tarafından profesyonel unvan maçına çağırılan ilk Türk kadın sporcu olarak tarihe geçen Koblay, bir kez daha yüzleri gülümsetti. 2009 dünya üçüncülüğü, 2010 Avrupa Şampiyonluğu, 2011 Dünya İkinciliği bulanan sporcu, sakatlık yaşadığı halde 2013 Avrupa Şampiyonasından da üçüncülükle döndü.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Yeliz Koblay’ı başarıları ve yaşattığı gurur nedeniyle  tebrik etti ve amatör sporcuların desteklenmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Başkan Tartan, “Bütünşehir yasasıyla gelen binde 7 sınırlamasına rağmen Konak’ta beş bin gencimize spor olanağı sağladık. Şampiyon takımlarımız, şampiyon sporcularımızla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv