Dünyanın en küçük kitabına- Dünyanın en küçük kitaplığı

  • 0
  • 657
Dünyanın en küçük kitabına- Dünyanın en küçük kitaplığı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın okunabilir en küçük kitabınının yaratıcısı şair, yazar ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Kurucu Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan’a dünyanın en küçük kitaplığı armağan edildi.

Geçtiğimiz yıl kitap fuarında minik kitabını alan emekli Edebiyat öğretmeni Gülay Temizel Ertürk, kendi üretimi olan  dünyanın en küçük kitaplığını Işıkhan’a armağan ederek şaşırttı.

Dünyanın en küçük kitabını 1986 yılında kâğıda yapılan zamları protesto amacıyla tasarlayıp yayınladığını, 2012 ve 2013 yıllarında yeni basımlarını yaparak okuyucularına ve koleksiyonerlere ulaştırdıktan sonra bu yıl daha da küçülterek, kendine ait olan rekoru yenilediğini ve İzmir TÜYAP Kitap Fuarı'nda sergilediğini söyleyen Işıkhan, minik kitaplık sürpriziyle büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Rahat okunması için şiirlerin 0,5 punto büyütüldüğü, kitabı daha da küçülterek 1,5x2,5 cm boyutlarında, kesme şeker veya kabak çekirdeği büyüklüğünde basımını tamamlandığını, ilk defa TÜYAP'ta satışa sunulduğunu ifade eden Işıkhan, Guinness Rekorlar Kitabı'na alınması için müracaat edeceğini de ekledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Arşiv