Düzensiz yaşam “beyin krizini” tetikliyor

  • 0
  • 1.244
Yazı Boyutu:

Özel Egepol HastanesiNöroloji Uzmanı Doç. Dr. Kemal Hamamcıoğlu, alkol, sigara kullanımı vesağlıksız beslenmenin kalp krizinde olduğu gibi beyin damarlarını etkileyerek,'Beyin Krizine' yol açtığını söyledi.

Çoğunlukla ileri yaşlarda ortaya çıkan beyin damarhastalıklarının günümüzde orta yaş seviyesinde de görülmeye başlandığına dikkatçeken Hamamcıoğlu, düzensiz yaşamın damar yapılarının bozulmasına ve damartıkanıklıklarına neden olduğunu, bu durumun da kısmi felce yol açabildiğinikaydetti.

Düzensiz ve sağlıksız yaşamın, tıpkı kalp krizinde olduğugibi beyin krizini tetiklediğini belirten Doç. Dr. Kemal Hamamcıoğlu, “Aşırıstres, tansiyon rahatsızlıkları ve genetik bazı nedenler de

bu etkiyi arttırıyor. Beyin - damar hastalarına, dengelibeslenerek, yağlı yiyeceklerden ve stresten kaçınmalarını, sigara ve alkolkullanmamalarını ve fiziksel aktivitelerini yükseltmeyi öneriyoruz” diyekonuştu.

Beyin - damar rahatsızlıklarında erken tanı ve ilkmüdahalenin çabuk yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Hamamcıoğlu şunlarısöyledi: “İlk önce hastalığı oluşturan nedeni ortaya çıkarmak için kontrolleryapılıyor ve gerçekleştirdiğimiz tedaviyle, hastalığın ancak ilerlemesinidurdurabiliyoruz”


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv