e-Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

  • 0
  • 1.830
Yazı Boyutu:

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesibünyesinde 2013 yılında hizmete başlayan Palyatif Bakım Merkezi, yapılan yenidüzenlemelerle farklı bir yaklaşımla ‘e-Palyatif Bakım Merkezi’ olarak açıldı.Donanımı ve konforu arttırılan e-Palyatif Bakım Merkezi’nde tedavi görenhastaların moral ve motivasyonlarını yükseltmek ve tedavi sürecinde hayatlarınınormal yaşamlarındaki gibi devam ettirebilmelerinin sağlanması amacıyla hastaodalarına dokunmatik ekranlı bilgisayarlar konuldu.  Hastalar yataklarındainternet üzerinden gazete okuyabilecek, canlı TV seyredebilecek, bankacılıkişlemleri yapabilecek, sosyal ağlarda gelinebilecek ve diğer tüm online işlemlerirahatlıkla yapabilecek.  


Açılışa İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, İzmir Kuzey KamuHastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, İzmir Kuzey KHBİdari Hizmetler Başkanı Dr. Mustafa Kurtuluş, Tepecik EAH Başhekimi Prof. Dr. GökhanAkbulut,  diğer hastanelerin yöneticileri ile hastane çalışanlarıkatıldı.  
Açılışta konuşan KHB GenelSekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek: ‘Türkiye hızla yaşlanan bir sürece doğrugidiyor, yaşlanan bir nüfusa sahibiz, 2023’lerde 65 yaş üstü nüfusumuz çocuknüfusunu geçecek, bu yüzden bizim geçmişimize de geleceğimize de yatırımyapmamız gerekiyor. Belki Palyatif Bakımlar yaşla beraber gelen sıkıntılara birnebze olsun çare olacak.  İlk klinik olarak burada kurulmaya başlandı.Bunun devamını Buca’da, Çiğli’de Bornova’da ve Karşıyaka’da bulunanhastanelerimizde de kurulmasını planlıyoruz. Şuan projelerimiz devam ediyor.Genel prensip olarak 15-20 yataklı, hastaneye entegre, hastane içerisinde birbirim olarak açmak. Burada da öyle oldu 24 yataklı bir ünite, altyapısı oldukçaiyi ek olarak birde burada elektronik evrak takip sistemi ve bilgilendirmesistemi kuruldu. Hastalarımız yurtdışındaki akrabaları ile online görüşebilecekinterneti aktif kullanarak, birçok işlemi gerçekleştirebilecekler. Biz arkadaşlarımızabu işbirliği için teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz’ dedi.


Kurdele kesimi sonrasındaProf. Dr. Gökhan Akbulut açılışta bulunan konuklara üniteyi tanıttı. Palyatifbakım servisinde yatmakta olan bir hasta internet üzerinden evde bulunanyakınıyla görüntülü sohbet etti ve uygulamanın memnuniyet verici olduğunu dilegetirdi. Konferans salonunda Prof. Dr. Akbulut’un yaptığı Palyatif BakımMerkezi nedir konulu sunumu ile de konukları bilgilendirdi.


Palyatif Bakım nedir? 

Palyatif Bakım yaşamı tehditeden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hastayakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel,psiko-sosyal ve ruhsal problemlerinin erken tespit edilerek ve etkilideğerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi yolları ile arttıran biryaklaşımdır. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv