Ebeler dünyayı değiştirir

  • 0
  • 1.268
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, 15. kuruluş yıldönümükutlamaları kapsamında  “Dünya EbelerGünü”nü kutladı.           

Kültür Sanat Evi’nde gerçekleşenetkinliğe, Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan ve İzmir AtatürkSağlık Yüksekokulu  Müdürü Prof. Dr. ÜmranSevim katıldı.

Prof.Dr. Turfan, Ege Üniversitesi ebelik eğitiminde diğer üniversitelere öncülükettiğini belirterek, yıl içersinde farklı üniversitelerle birlikte  yapılan etkinliklerden bahsetti .

Prof.Dr. Sevim, Uluslararası Ebelik Konfederasyonu’nun (İCM) belirlemiş olduğu“Ebeler her seferinde bir aile ile dünyayı değiştirir” temasını değerlendirdi.

Psikoterapistve Aile Danışmanı Ersin Akkurt, birey olma yolunda, bebeklikten yetişkinliğeuzanan süreçte yaşantılarımızın ve deneyimlerimizin hayatımızı, ruhsalsağlığımızı nasıl, ne şekilde etkilediğini anlatan “Cinsel Kimlik Oluşumu” adlıkonferansı verdi.

Günün sonunda, İzmir AtatürkSağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü öğrencilerinin, Halk Oyunları Eğitmeni BoraOkdan ve Ebelik Bölümü Öğrencisi Feza Seren Şenli eğitmenliğinde “Ege KadınPotporisi” adlı halk oyunları gösterisini izleyenlerden beğeni topladı.


Ege Üniversitesi İzmir AtatürkSağlık Yüksekokulu 16 Mayıs’ta 15.’sini gerçekleştirecekleri mezun ve meslektaşbuluşması etkinliği düzenleyecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv