Edebiyat Günleri’nde Hayat edebiyata taşındı

  • 0
  • 822
Yazı Boyutu:


Karabağlar Belediyesi’nin, Türk Edebiyatı’nın ünlü ismi yazar ReşatNuri Güntekin’in anısına bu yıl 5’inci kez düzenlediği Edebiyat Günleri,yazarları İzmirli okuyucularla buluşturuyor.  Panellerin yanı sıra pandomim gösterileri,müzik ve şiir dinletileri ile tiyatro gösterileri de büyük ilgi gördü.
 
 
Okurların yazarlarla bir araya gelip, sohbet etme ve kitap imzalatmafırsatı da bulduğu etkinlikte Sina Akyol’un yönettiği “Hayatı EdebiyataTaşımak” adlı panelde, edebiyatın hayattaki önemine dikkat çekildi. HüseyinAvni Cinozoğlu, Murat Uyurkulak, Nilüfer Kuyaş, Sezai Sarıoğlu, BurhanSönmez’in konuşmacı olduğu panelde, edebiyatın hayatla iç içe olduğu,romanların, şiirlerin hayatın ta kendisi olduğu, edebiyatın hayattı bize hemolduğu gibi hem de çok farklı yönlerden anlattığı ifade edildi.
 

Bozyaka Kültür Merkezi’nde Ayhan IşıkSanat Okulu’nun sahnelediği “Ada” adlı tiyatro gösterisi de  izleyicilerle buluştu. Yönetmenliğini Berkay Berkman’ın yaptığı, bir ada hapishanesinde aynı hücreyi paylaşanve ırkçılığa karşı savaştıkları için hapse düşen iki siyasi mahkum, hapishanedesergileyecekleri bir tiyatro oyunu ile hayata tutunma çabalarını ve bu yaşamsavaşı içerisinde gardiyandan gördükleri psikolojik ve fiziksel işkenceleri,gerçekçi ve sert bir üslupla gözler önüne seren oyun, izleyicilerden beğenitopladı. Yönetmen Berkman ile birlikte Bilgütay Büyüktuncay ve Burak İşbilen’inde sahne aldığı oyun, ayakta alkışlandı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv