Ege’de “Taşın fazlası atıldı, geriye heykel kaldı”

  • 0
  • 836
Yazı Boyutu:

5. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamındayapılacak olan  “Heykel Çalıştayı”nayönelik çalışmalar devam ediyor. Sanatçılar; Mustafa Yılmaz, Harald Oredam,RahmiAtalay,Edward Fleming eserlerini Ege Üniversitesi kampüsü içinde mermerden biçimlendiriyor.

Heykel Çalıştayı; Sanatsal etkinlikler yoluyla sanatı ve sanatçıyıdesteklemek, estetik algı ve duyarlılığı arttırmak, çevreye karşı oluşturulacakdikkat, görsel bilinç gibi katkıların yanı sıra toplum için sanatıngerekliliğine vurgu yapıyor.      

Mustafa Yılmaz, Harald Oredam, RahmiAtalay ve Edward Fleming çalışmalarına Ege Üniversitesikampusunde devam ediyor. Çağdaş Heykeltıraşlar Derneği BaşkanıMustafa Yılmaz; “Çalıştığım taşın yapısı istediğim gibi değildi. Ancakheykeltıraş sanatında olumsuzluklar yaratıcı çözümlere gebe olabiliyor. Yeryüzündesağlam durabilmek için diyalektik bir çaba harcayan boğa başı üzerineçalışıyorum. Boğa başı gücü temsil ediyor.Bir yandan da her iktidarın gelişiyleiçten içe çürüyen bir temayı heykele yansıtmaya çalışıyorum.’’ dedi.
Heykel 6 Aralık 2013tarihinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
İZMİR(Ege Ajans/AnılDuran/Mehmet Kocabıyık)- 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv