Ege’de ücretsiz “Deri Kanseri Önleme Kampanyası; Euromelanoma” 26 Mayıs Pazartesi tam gün…

  • 0
  • 784
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Dermato-OnkolojiBirimi öncülüğünde, 26 Mayıs Pazartesi tam gün ücretsiz deri kanseri taramasıyapılacak. Kampanya;  Dermato-OnkolojiBirimi öğretim üyeleri, asistanlar, hemşireler ve öğrencilerle birliktegerçekleştirilecek.  Etkinlikte kansertarama muayenesinin yanı sıra broşür, dağıtımı ve  bilgilendirme yapılacak.        

EgeÜniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fezal Özdemir,  deri kanserlerine dikkat çekmek için “DeriKanseri Önleme Kampanyası; Euromelanoma” etkinliğini düzenlediklerini belirtti.

Prof. Dr. Fezal Özdemir,  “Euromelanoma deri kanserinin önlenmesi,erken tanısı ve tedavisi hakkında herkesi bilgilendirmeyi hedefleyen, hemen tümAvrupa ülkelerini kapsayan Deri Kanseri Önleme kampanyasıdır” dedi.

1999yılında Belçika’da başlatılan kampanyanın 29 Avrupa ülkesine yayıldığını söyleyenProf. Dr. Fezal Özdemir,   “Bugirişime Avrupa ülkelerindeki gönüllü dermatologlar liderlik etmektedir.Türkiye Euromelanoma projesine 2013 yılında katılmıştır. Çeşitli merkezlerdeyıllık ücretsiz deri kanseri taraması kampanyası yanı sıra, halkın doğruşekilde bilgilenmesini sağlayacak bir internet sitesi mevcuttur. Bu sitede derikanserinin ne olduğu, risklerin nasıl azaltılabileceği, güneş, güneşlenme veultraviyole ile ilgili gerçekler, görsellerle birlikte açıklanmaktadır” diyekonuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv