Ege üniversitesi ilk çocuk mezunlarını verdi

  • 0
  • 693
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(EGEÇEM) iki haftalık yaz okulu eğitimi sonucunda 6 – 18 yaş arası 15 öğrenciyesertifikalarını verdi.

EGEÇEM Koordinatörü Prof. Dr. Hülya Yılmaz eğitim hakkındaşunları söyledi;  “Çocuklarımız EgeÜniversitesi’nde farklı bölümlerde çeşitli deneysel uygulamalara katılarak,gelecekleri hakkında yaşamsal onlarca bilgi edindiler ve ileriki yaşamlarındameslek seçme ve uygulama adına bilgi sahibi oldular. Bu eğitimi bu yıl ilk kezvermeye başladık ve her dönem branşları da artırarak vermeye devamedeceğiz’’. 

EGEÇEM ilk yaz döneminde miniklere Fen, Teknoloji Tasarım,Yaşamın Yapı Taşları, Evrene Gök Bilimine Odaklanmak ve Drama konularındaeğitimler verildi. Temmuz ayı için ara verilecek olan kursa Ağustos ayındaYeşilova Höyüğündeki kazıların yapıldığı arkeoloji kursuyla devam edilecek.

Mezun olan öğrencilerin heyecanları gözlerden kaçmazken.Rektör nedir? sorusuna verilen cevaplar velileri ve törene katılan protokolügüldürdü. Öğrencilerden Poyraz Sivrikaya soruya “Okul müdürü gibi birisi”diyerek gülüşmelere sebep oldu. Öte yandan törende söz alan öğrencivelilerinden Nurten Uluutku ve Ali Yiğit Mavi, Hoca ve yöneticilere teşekküretti. Çocukların okul yaşantısı dışında farklı bir etkinliğe katılmalarınınmutlu ettiğini ve bu kursların sürekli olmasını dilediklerini sözlerineeklediler.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. AtillaSilkü  “Çocuklarımızla ve bu eğitimiveren saygıdeğer hocalarımızla gurur duymamak mümkün değil’’ dedi ve protokolkoltuklarına minikleri oturtup törene gelen diğer öğretim üyeleriyle sahneninköşesinde oturmayı tercih etti.

Törende miniklerin sertifikaları Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Silkü ve Prof. Dr. Semih Ötleş,Genel Sekreter Prof. Dr. Bülent Özkan, Fakültenin Dekanı Prof. Dr. SüleymanDoğan, Koordinatör    Prof. Dr. HülyaYılmaz ve Doç. Dr. Esin Şahin tarafından verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Arşiv