Ege Üniversitesi’nde anlamlı ödül töreni

  • 0
  • 977
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yenilenen  Acil Tıp Anabilim Dalı (Acil Servis)düzenlenen törenle açıldı. Açılışa; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. CandeğerYılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Silkü, Prof. Dr. Semih Ötleş,Genel Sekreter Prof. Dr. Bülent Özkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. KamilKumanlıoğlu, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Özkahya, bağış yapan hayırseverler veöğretim elemanları katıldı.

  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. CandeğerYılmaz; “Öncelikle Ege Üniversitesi’ne bağış yapan değerli bağış severlerimizeteşekkür ediyorum. Kendilerine Ege Üniversitesi ailesine hoş geldiniz diyorum.Bu günü çok önemsiyorum. Çünkü gelecek yıl 60 yaşına girecek bir kurum. Egeüniversitesi Türkiye’nin üçüncü sırada kurulmuş yükseköğretim belleği olan enbüyük kurumlarından bir tanesidir. Yaptığımız şey acil serviste Ege Üniversitesi’nininsana verdiği değerin fiziksel olarak gösterilmesidir. Ege Üniversitesi kaynağını  ortak kullanan,  ortak akla önem veren ve birlikteçalışabilmeyi acil durumlarda da gösterebilen örnek bir kurumdur. Bundan sonrahizmet anlamında da çok çalışacağımızın bilinmesini istiyoruz. Ege Üniversitesi’ninüst yöneticisi olarak sağlık alanında hata yapmayacağımızın bilinmesiniistiyorum” dedi.

AcilTıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Ersel, “2005 yılında Acil Tıp AnabilimDalı’nda üç genç uzman olarak göreve başladık. Acil servis bugün rektörlüğümüzve başhekimliğimizin katkılarıyla gerçekten ülkemizin akademik acilservislerinin en donanımlarından biri haline geldi. Yaklaşık 10 yıllık birsüreçte hasta bakım sayımız yılda 40 binden, 125 binlere kadar ulaştı. Şu andayaklaşık 5 ana alanda aciliyetine göre hasta bakıyoruz.  75 yataklı sedye ve 2400 metre kare  akut hasta bakılan alanda  görev yapmaktayız. Toplamda  servisimizde 4500 metrekarelik bir alandahizmet veriyoruz” diye konuştu.       

  Başhekim Prof. Dr. Mehmet Özkahya, “Günde 400hastanın geldiği serviste iyi bir sağlık hizmeti verilebilmek için çalışıyoruz”diye konuştu.

         TıpFakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, “Dekanlık olarak Acil Serviste  akademik kadro ve  idari kadro ile ideal hizmet vermek için  bütün gayretlerimizi gösteriyoruz” dedi.

Prof. Dr. Yılmaz; konuşmasınınardından bağış sever Cahide-Nihat Attaroğlu, Safvet Çakırcalı,  Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü adına İzmirBölge Müdürü Serdar Bulut ve Kamuran Gümüşhaneli adına oğlu CüneytGümüşhaneliye plaketlerini takdim etti.
DoğuşÖzkal-Pelin Doğan-Ufuk Kendirci- İZMİR(Ege Ajans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Arşiv