EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE DURSUNBEY RÜZGARI

  • 0
  • 789
EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE DURSUNBEY RÜZGARI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı 30.Yıl Etkinlikleri kapsamında “Barana Havaları ve Yöre Türküleri” etkinliği yapıldı. Ege Üniversitesi Temel Bilimler Bölümü Türk Halk Müziği Anasanat Dalı 4. Sınıf öğrencisi Osman Çiçek ve Dursunbey Barana Ekibi tarafından gerçekleştirilen dinleti seyirciden büyük alkış topladı.
        
Pogram Dursunbey Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği (DUFAD) Başkanı Halil Erkek’in Barana’yı tanıtmasıyla başladı.Erkek,”Barana Farsçada toplanılan yer anlamına gelmektedir.Bazı yörelerimizde sıra gecesi olarak adlandırılan sohbetli eğlence Dursunbey’de Barana olarak adlandırlır.Kökeni Orta Asya’ya dayanıyor Anadolu’ya da Oğuzlar tarafından getirilmiştir.” dedi.           
Halil Erkek’in açılışını yaptığı dinleti daha sonra yöresel türkülerle devam edip orta oyunu ve sohbet övgüsüyle son buldu.         
Program sonunda Ege Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Abdürrahim Karademir tarafında Osman Çiçek ve DUFAD Başkanına katılım belgeleri verildi.(İzmir (Ege Ajans/Can Bulut-Yiğitcan Dalkıran-Orhan Polat)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

Arşiv