Ege’de “Oryantasyon Programı” başladı

  • 0
  • 1.085
Ege’de “Oryantasyon Programı” başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafındanlisansüstü öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “5. Oryantasyon Programı”Ziraat Fakültesi Feyzi Önder Konferans Salonu’nda başladı.

EÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Rengin Eltem, “Enstitümüz Fen bilimlerinde lisansüstü eğitim veriyor. Türkiye de ilk defa bukonuda  oryantasyon programını biz   düzenledik. Bunu ilk başlatan kurum olarakbu programın loopege markasını tescil ettirdik. Ege Üniversitesi lisansüstüprogramının bir markası olarak şu anda bu bize ait. Bu programımız şu andaiçerik olarak birçok üniversite tarafından bizden talep ediliyor. Belki ilerikiyıllarda bu programı isteyenlere paket halinde verebiliriz. İleride sizinöğreneceği veya aralarından seçeceği konuları biz seçerek burada sizlere birersaatlik dersler şeklinde anlatıyoruz. Eğitim son yıllarda 3. nesil üniversitelerinkonuları arasında olan girişimcilik, patent, fikri haklar gibi konuları dakapsıyor. Üç günlük programın sonunda sizlere sertifika verilecek” dedi.

Program; lisansüstü öğrencilerinin araştırma süreçlerinietkin bir şekilde yürütmeleri ve proje sonuçlarını gerek akademik gereksegirişimcilik alanlarında en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak içindüzenleniyor.

Eğitime; Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı Fen Bilimleri,Ziraat Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Su Ürünleri, Çok Disiplinli AnabilimDallarına kayıtlı öğrenciler katılıyor.

Oryantasyon programında; Patent Bilgisi, Süreçleri, PatentVeri Tabanlarında Araştırma;  İnovasyonYönetimi, Girişimcilik ve Şirket Kurma; Ege Üniversitesi Fikri Haklar Usul veEsasları Hakkında Bilgilendirme; Lisansüstü Eğitim Sürecinde YapılmasıGerekenler; Araştırma Teknikleri; Uluslararası Araştırma İşbirlikleriKurulması; Uygulamalı Literatür Tarama; Proje Hazırlama Yöntemi; Proje DesteğiVeren Kurum ve Kuruluşlar;  Akademik SunumTeknikleri; Makale Yazma Tekniği; Bilimsel Etik; Laboratuvar GüvenliğiKuralları (Biyolojik, Kimyasal ve Fiziksel Güvenlik); Tehlikeli Atık Yönetimi;Yurt Dışı Öğrenci Değişim Programları, Yurtdışı Eğitim Olanakları; Özgeçmiş,Başvuru ve Motivasyon Mektubu Hazırlama konuları anlatılıyor. OryantasyonProgramı’na katılan öğrencilere etkinlik sonunda  sertifika verilecek.

Etkinlikte EÜ EBİLTEM’den Uzman  Mustafa Çakır “Ege Üniversitesi Fikri Haklar Usul ve Esasları”  ve Doç. Dr. Serdal Temel, “İnovasyon,Girişimcilik ve Şirket Kurma”  başlıklısunumları yaptı.

  Doç. Dr. Serdal Temel, “Öğrencilere yeni birbakış açısı kazandırarak yenilikçi yaklaşımlara yönelmeleri sağlanacak, yenifikirleri işe dönüştürebilmeleri için gerekli stratejiler aktarılacaktır” dedi.
İZMİR(Ege Ajans/ Ahmet Böyüker-Berkay Güden)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv